Oppo A72 mi yoksa Oppo Reno2 Z mi?

Emzik

Hectopat
Katılım
3 Nisan 2020
Mesajlar
2.396
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün 3200TL telefon aradığım hakkında bir konu açmıştım mesaj gelmeyince ben de kendim araştırmaya başladım. Bu iki telefonu buldum. Benim için kamerası iyi ve oyun için ideal bir telefon olması ve bataryasının iyi olması yeterdi. Ben de bu iki telefonu buldum. Hangisi daha iyi ve alınmalı. Eğer siz öneride bulunmak isterseniz en fazla 3200TL verebilirim. Dediğim özellikler ve markalı (Oppo gibi.) bir telefon olması yeterli. Cevaplarınızı bekliyorum.
 
Bu iki seçenek arasından Qualcomm işlemciye sahip olduğundan dolayı Oppo A72 daha mantıklı bir tercih olacaktır. Fakat bu bütçeye alınabilecek en iyi cihaz Huawei P40 Lite'tır. CPU-GPU-RAM-ROM gibi konularda Oppo A72'nin çok ilerisinde.
 
Reno serisi > A serisi. Reno2 Z'yi al. Bende ilk gelen Reno Z modeli var. Genellikle 8 saat 30 dakika ekran süresi alıyorum. %18'de şarja takıyorum. Takmasam 9 saati geçer. Kamerası fiyatına göre çok iyi. Oyunlarda FPS sınırlamasını kaldır. Grafik ayarlarını değiştir. Oyun konusunda da rahat edersin. Bence Reno 4 Lite modelini al. 100 TL fazla vermeye değer. Ekranı daha iyi. Kamerası geliştirilmiş. ColorOS 7.2 var. 164 gram ağırlığa sahip.
 
Reno serisi > a serisi. Reno2 Z'yi al. Bende ilk gelen Reno Z modeli var. Genellikle 8 saat 30 dakika ekran süresi alıyorum. %18'de şarja takıyorum. Takmasam 9 saati geçer. Kamerası fiyatına göre çok iyi. Oyunlarda FPS sınırlamasını kaldır. Grafik ayarlarını değiştir. Oyun konusunda da rahat edersin. Bence Reno 4 Lite modelini al. 100 TL fazla vermeye değer. Ekranı daha iyi. Kamerası geliştirilmiş. ColorOS 7.2 var. 164 gram ağırlığa sahip.

Ekranı iyi olabilir. Fakat MediaTek işlemciler gereğinden fazla ısındığından dolayı uzun ömürlülük konusunda şüpheli konumdalar. Huawei P40 Lite'taki Kirin 810 ise Oppo Reno 2Z ve Reno 4 Lite'tan çok çok çok daha güçlü bir CPU. Özellikle oyunlardaki fark daha da açılıyor. Ekrandaki açığınıda DCI-P3 renk uzayı özelliği ile kapatabilir.
 
1 yıl 2 aydır MediaTek P90 kullanıyorum. Sıkıntısını görmedim. Oyun oynamak çok öncelikli bir durumsa farklı modellere bakabilir. Kamera, ekran, tasarım gibi şeyler için alıyorsa Reno 4 Lite daha mantıklı.
 
Oppo Reno 4 Lite bana iyi gibi geldi. Kamerası iyi uzun ömürlü bataryası ve telefon ve oyun oynamak için ideal mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı