Oppo Reno 5 Lite Kullanıcı Deneyimi

Merhabalar yaklaşık 5 aydır kullandığım telefonun tüm artı ve eksilerini anlatacağım.

TASARIM;
Telefonun gerçekten şık bir tasarımı var kaba bir telefon değil aksine rakiplerine göre çok ince bir tasarıma sahip,iki farklı rengi var siyah ve mor olmak üzere gerçekten hoş renkler göze hitap ediyor hissiyat olarakta arka yüzey plastik lakin kaliteli ve ele oturan bir yapıya sahip.

KAMERA;
Kamera konusunda pek söylenecek birşey yok aslında bu fiyat segmentinde en iyi kamerası olan telefonlardan birisi tek eksi yönü zoom yapması pek iyi değil fotoğraf piksellere ayrılıyor ama normal çekimlerde gayet başarılı bir sonuç alıyoruz.

OYUN PERFORMANSI;
Oyun konusunda çok başarılı diyemem PUBG gibi oyunlarda rakiplerine göre daha az FPS alıyor mesela bu fiyat segmentindeki diğer telefonlar genelde 45FPS verirken Reno 5 Lite 30FPS veriyor ayrıca şunları eklemek istiyorum son güncelleme sonrası oyunlarda bazen takılma oluyor joystick hareket etmiyor şöyle saçma bir durumda oluyor PUBG'de 2-3 saat oynadığımda stabil ısınma yapıyor o kadar ateş gibi yanmıyor lakin bazı 200-300 MB'lik basit oyunlarda 10DK'da çok fazla ısınma yapıyor fakat bunların işlemciden vs. kaynaklandığını sanmıyorum yazılımsal hatalar ColorOS 12 ile düzeleceğini umut ediyorum.

İŞLEMCİ;
İşlemci hakkında iyi şeyler duymayabilirsiniz lakin iyi kullanımda herhangi bir problem çıkarmaz kötü denilebilecek bir işlemci değil.

PİL;
Pil konusunda telefon gayet iyi batarya günlük kullanımda 1 günü çıkarır yoğun kullanımda gün içinde şarja takmanız gerekir,telefonun içinde 4310 mAh batarya bulunuyor ve 33W bir adaptör var yaklaşık 50-60 DK'da şarj doluyor kısaca pil konusunda herhangi bir endişeniz olmasın gayet iyi bir performansı var.

PERFORMANS;
Telefonda güzel bir optimizasyon var arayüzde takılma ve hata ile karşılaşmadım işlemci konusunda biraz geri lakin telefonda 8GB ram ve artı olarak 5GB dahili(hafızadan alıp ram olarak kullanıyor) ram bulunuyor haliyle performanstan kayıp vermiyor.

GENEL;
Genel olarak telefon işinizi görür oyun için alacaksanız çok daha iyi cihazlar var lakin günlük kullanımda iyi bir tercih olur kendiniz artı ve eksilerini değerlendirerek düşünebilirsiniz umarım bu yazdıklarım yardımcı olmuştur sorularınız varsa bekliyorum.

Dosya Ekleri

• phone-1920-INDIA-7619ee.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 38
Aynılarını ben de söylüyorum. Ben de kullanıyorum bu telefonu.
Günlük kullanım için ideal. Kamera tatmin edici.
Yüz tanıma kilidi baya hızlı.
Hafif oyunları da akıcı oynatıyor.
Ben 3.7K TL'ye almıştım. Şu an 4.5K TL. Bu fiyata değer mi bilmiyorum.

3.3K almıştım ben şu an 4.5K alınırmı bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…