OptiFabric açılmıyor

Eski sürümlerde çalışıyordu zaten o yenilerde çalışmıyor aynı şeyi bende denedim ama sonuç olarak Sodium'a geçtim

OptiFine ile Fabric'i aynı anda kurmak istiyorum. Bunun içinde OptiFabric gerekli ama hepsinin son sürümünü indirsem de etki etmiyor. Oyun açılıyor Fabric sürümünde ama OptiFine gelmiyor. OptiFine ve OptiFabric'i atsam da mods klasörünün içine oyuna giriyor ama OptiFine olmuyor. Nedeni nedir? Araştırdım ama çözüm bulamadım, bazı yerlerde mrpack ile alternatif OptiFine yapıyorlar, modlar ile ama ben istemiyorum. Orijinal OptiFine ile OptiFabric'i kurmak istiyorum. Sorun nedir?
Bende onu sormak için konuyu açtım ya? O arkadaş 1.16.5 sürümünde açmış bense 1.21.4'te deniyorum ama olmuyor. Bunu anlatmaya çalışıyorum sana.
OptiFabric'in maximum desteklediği sürüm 1.20.4. Eğer illaki OptiFine kullanmak istiyorsanız her ikisini de 1.20.4 uyumlu olan sürümleri indirmeniz gerekiyor. Eski sürümleri yenilerinde çalıştırmak kolay olmuyor, uyumluluk sorunu yapıyor.

1.20.4 için Fabric kurun, sonra bu dosyaları indirip mods klasörüne atın:

Optifabric dediğimiz şey zaten Sodium modu OptiFine çalışmıyor Fabric'te ama ondan daha iyisi detaylısı Sodium var

OptiFine özelliklerinde Sodium modunu kullanıyorsun
Fabric'te çalışmıyor optifne direkt olarak OptiFine Fabric yazdığında zaten direk Sodium ve diğer pluginlerini indiriyor

Demek istediğimi anlamıyorsun hoca OptiFine çalışmıyor Fabric'te
OptiFine, OptiFabric ve Sodium hepsi farklı şeyler. Sodium kendi başına ayrı bir grafik modu. Fabric üzerinde çalışır. OptiFine da kendi başına ayrı bir grafik modudur. Forge üzerinde çalışır. OptiFabric ise OptiFine'ın özelliklerini Fabric üzerinde kullanmayı sağlayan bir uyumluluk katmanıdır.

OptiFabric'in maximum desteklediği sürüm 1.20.4. Eğer illaki OptiFine kullanmak istiyorsanız her ikisini de 1.20.4 uyumlu olan sürümleri indirmeniz gerekiyor. Eski sürümleri yenilerinde çalıştırmak kolay olmuyor, uyumluluk sorunu yapıyor.

1.20.4 için Fabric kurun, sonra bu dosyaları indirip mods klasörüne atın:

OptiFine, OptiFabric ve Sodium hepsi farklı şeyler. Sodium kendi başına ayrı bir grafik modu. Fabric üzerinde çalışır. OptiFine da kendi başına ayrı bir grafik modudur. Forge üzerinde çalışır. OptiFabric ise OptiFine'ın özelliklerini Fabric üzerinde kullanmayı sağlayan bir uyumluluk katmanıdır.

Peki sadece OptiFine da olan özellik, dinamik bakış açısını kapatabileceğim bir mod var mı? Çok rahatsız ediyor beni oynarken. Fabric için böyle bir mod var mı?

Dinamik Bakış açısı özelliği.

Dosya Ekleri

• Desktop Screenshot 2025.05.25 - 18.36.50.95.PNG
    Desktop Screenshot 2025.05.25 - 18.36.50.95.PNG
    211,6 KB · Görüntüleme: 30
Peki sadece OptiFine da olan özellik, dinamik bakış açısını kapatabileceğim bir mod var mı? Çok rahatsız ediyor beni oynarken. Fabric için böyle bir mod var mı?
Doğru hatırlıyorsam vanilla sürümde de olması lazım bu dediğinizin. Ayarları incelediniz mi iyicene? Erişilebilirlik ayarlarında filan da olabilir bu.

Doğru hatırlıyorsam vanilla sürümde de olması lazım bu dediğinizin. Ayarları incelediniz mi iyicene? Erişilebilirlik ayarlarında filan da olabilir bu.

Yok hayır stock Minecraft ayarlarında bu özellik yok. Sadece OptiFine da var diye biliyorum. Sarsılma ve dinamik bakış açısı ikisi oynarken çok rahatsız ediyor beni kapatmam lazım oynarken ama bunun için bir mod bulamadım Fabric'te.

Ekran görüntüsü attım bir önceki mesajda oradaki ayar. @The User 0

Yok hayır stock Minecraft ayarlarında bu özellik yok. Sadece OptiFine da var diye biliyorum. Sarsılma ve dinamik bakış açısı ikisi oynarken çok rahatsız ediyor beni kapatmam lazım oynarken ama bunun için bir mod bulamadım Fabric'te.

Ekran görüntüsü attım bir önceki mesajda oradaki ayar. @The User 0
Bende vanilla 1.21.4'te FOV Effects seçeneği var. Türkçe olarak çevirisini bilmiyorum ama tahmin ettiğim gibi erişilebilirlik ayarlarında bulunuyor. Onu değiştirmeniz işe yarıyor mu?

1748188084231.png

Bende vanilla 1.21.4'te FOV Effects seçeneği var. Türkçe olarak çevirisini bilmiyorum ama tahmin ettiğim gibi erişilebilirlik ayarlarında bulunuyor. Onu değiştirmeniz işe yarıyor mu?

Eki Görüntüle 2498849

Hocam o sarsılma olması lazım. Bir Türkçeye çevirip bakabilir misiniz? Rica etsem.

Eki Görüntüle 2498849

Hocam kontrol ettim ve dediğiniz çıktı. Şu an sorunu çözdünüz çok teşekkür ederim. O ayarlar çok rahatsız ediyordu beni artık kapatabileceğim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı