Optix MAG245R2 vs VG258QR vs Odyssey G3

tukenmezkalem

Centipat
Katılım
17 Ocak 2021
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba.

Bir süredir oyuncu monitörü arayışı içindeyim. Yaklaşık 10 yıl önce aldığım TN panele sahip Philips marka 21, 5' FHD monitörden artık güzel bir oyuncu monitörüne geçmek istiyorum. Öncelikle nasıl bir monitör beklentim olduğunu söyleyeyim: Haftada en fazla 5-6 saat oyun oynarım. Belli aralıklarla web tasarım için kodlama vs. yapıyorum. Onun dışında bilgisayarı çoğunlukla ofis bilgisayarı şeklinde kullanıyorum. İnternette araştırma yaptıkça kafam karıştı, bir şeyleri öğrendikçe hangisini almam gerektiğini belirlemem zorlaştı. Kimi IPS paneldeki renkler hiçbirinde olmaz diyor, kimi TN panel çöp oldu alma onu diyor, kimi VA panelse uzak dur ghosting yaşarsın vs. diyor. Bunları çok da önemsemeden üç farklı monitör üzerinde yoğunlaştım:

1. MSI Optix MAG245R2 (3.999 TL)
2. ASUS VG258QR (3.740 TL)
3. Samsung Odyssey G3 (2.800 TL)

MSI: IPS panel, 170 Hz, 1 ms, AMD FreeSync var, 23,8 inç.
ASUS: TN panel, 165 Hz, 0,5 ms, AMD FreeSync var, 24,5 inç.
Samsung: VA panel, 144 Hz, 1 ms, AMD FreeSync var, 24 inç.

Mavi ekran süzme, gece kullanımı, titreşim ve yansıma önleme gibi özellik sanırım hepsinde var. Önceki monitörümün renk ve performansı gerçekten çok güzeldi. Sadece artık bazen çınlama sesi gibi bir şey oluyor ve sanırım ömrünü doldurmak üzere. Zam gelmeden almak, almışken de en az 10 yıl götürecek güzel bir şey almak istiyorum. Vatan bilgisayarda ısrarla ASUS'u önerdiler, iki ay içinde 200 tane satmışlar ve hiç memnun kalmayan olmamış. MSI'ın AMD desteğinden emin olamadılar.

Oyun benim için öncelik değil aslında, oynadığım oyunlar da üst düzey değil. CS:GO, Call of Duty vb. FPS oyunları oynuyorum. Ekran kartım AMD işlemci uyumlu. Belli ön yargıları bir kenara bırakarak, F/P olarak en mantıklı seçim hangisi olur?

Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Samsung hakkında çok fazla ghosting sorunu okudum, hatta bu modeli çok uygun fiyata sipariş etmiştim önceki günkü indirimde. Sonra yorumlara bakınca iptal ettim. Belki benim fark edemeyeceğim boyutta bir ghosting olabilir, belki abartılıyordur. Ama bazıları başlat simgesine basınca bile yaşandığını söylüyor.

Tavsiye ettiğiniz monitörü daha önce de gördüm, çok beğendim. Benim beklentilerimi karşılayacağını düşünüyorum, tasarımı da güzel. Önceki monitörümden de gerçekten çok memnunum, 10 yıl olmasına rağmen hâlâ on numara iş yapıyor. Fakat bu ürün amazon veya Vatan'da satılmıyor ne yazık ki. Hepsiburada'da var ama orada da bilmediğim satıcılar satıyor. Onun için bunu elemiştim.
 
Doğrudur hocam, ben iade etmek zorunda kalırsam sorun yaşamamak için mümkünse amazon'dan alıyorum. Orada da philips'in 1ms 144 hz monitörleri yok, onun için asus, msi gibi markalara yöneldim.
 
Doğrudur hocam, ben iade etmek zorunda kalırsam sorun yaşamamak için mümkünse Amazon'dan alıyorum. Orada da Philips'in 1ms 144 Hz monitörleri yok, onun için ASUS, MSI gibi markalara yöneldim.

Hocam konuyu sapıtmak gibi olmasın da Amazon cidden dediğiniz gibi kolay bir iade politikasi mi izliyor? Bu aralar başkalarından da duyuyordum ancak hep içimde bir ön yargı vardı amazona karşı, sizce rahatlıkla oradan alışveriş yapabilir miyim?
 

Geri
Yukarı