Optix MAG272C göz ağrıtıyor

DodoTheMadseeker

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, beş gündür yeni bir monitör kullanıyorum ve bununla ilgili size sorularım var. 15" boyutlu bir monitörden 27" boyutlu Curved ekran bir monitöre geçiş yaptım. Cihazın performansından çok memnunum. Renkler, görüntü vb. yeterince tatmin edici fakat kullanmaya başladıktan iki gün sonra gözüm aşırı yorulmaya, başım ağrımaya başladı. Parlaklık seviyesi neredeyse sıfırda kullanıyor, 60 Cm'den fazla uzaklıktan ekrana bakıyorum. (kullandığım masanın derinliğinden dolayı en fazla bu kadar uzaklaşabiliyorum) beş gün itibari ile ekrana bakmakta zorlanmaya başladım ve bu durum fazlasıyla keyfimi kaçırdı. Benzeri bir durum karşısında tecrübesi olan arkadaşlardan yararlanmak isterim. Sorularım şöyle:

• Küçük bir ekrandan büyük bir ekrana geçiş sürecinde olduğumdan dolayı beklemeli miyim yoksa iade mi etmeliyim?
  • 27" boyut benim için fazla büyük geldi. 24" boyutlu bir monitör mü almalıyım?
  • Curved monitör olmasının göz problemimde katkı payı nedir?
Alternatif bir çözümü olan varsa memnuniyetle dinlerim.

Önceden kullandığım ekran: 15.6" mat LED (sanırsam IPS panel)
Geçiş yaptığım ekran: MSI 27" Optix MAG272C (VA panel)

Mavi ışık filtresi kullan veya mavi ışığı düşür. Benim de böyle bir sorunum var monitörümde karanlık ortamda bakma bilgisayara, sorunun devam ediyorsa mavi filtreli gözlükler var onları bir deneyebilirsin.
Ayrıca : Mavi Işık Nedir? | Mavi Işıktan Nasıl korunuruz | mavi ışık |.
Eğer ayalardan mavi filtre seçeneğini bulamadıysan, W10 Bildirimler sekmesinde gece ışığını aktif hale getirebilirsin.

Mavi ışık filtresi kullan veya mavi ışığı düşür. Benim de böyle bir sorunum var monitörümde karanlık ortamda bakma bilgisayara, sorunun devam ediyorsa mavi filtreli gözlükler var onları bir deneyebilirsin.
Ayrıca: Mavi Işık Nedir? | Mavi Işıktan Nasıl korunuruz | mavi ışık |.
Eğer ayalardan mavi filtre seçeneğini bulamadıysan, Windows 10 bildirimler sekmesinde gece ışığını aktif hale getirebilirsin.

Şu an, mavi ışık azaltılmış göz koruyucu modda kullanıyorum zaten. Sorununuz devam mı ediyor? Yoksa geçiş süresinde kesintisiz mavi ışık filtresi ile mi kullandınız?

Şu an, mavi ışık azaltılmış göz koruyucu modda kullanıyorum zaten. Sorununuz devam mı ediyor? Yoksa geçiş süresinde kesintisiz mavi ışık filtresi ile mi kullandınız?
Ben uzun zamandır böyle kullanıyorum ve şikayetlerim oldukça azaldı, göz doktorum da aynı şeyi söyledi, monitörümü ilk aldığımda bana da aynısı oldu ben doktora kadar gittim. Mavi ışıktan kaynaklı bir problem bu, atasun optikten mavi filtleri gözlüklere bakabilirsin, onlar gayet başarılı.

Ben uzun zamandır böyle kullanıyorum ve şikayetlerim oldukça azaldı, göz doktorum da aynı şeyi söyledi, monitörümü ilk aldığımda bana da aynısı oldu ben doktora kadar gittim. Mavi ışıktan kaynaklı bir problem bu, atasun optikten mavi filtleri gözlüklere bakabilirsin, onlar gayet başarılı.
Hali hazırda mavi ışık filtreli, numaralı gözlük kullanan birisiyim. İnatla başka bir şeye yormak istiyorum. :) Teşekkür ederim önerileriniz için. Ama sanırsam iade sürecini başlatacağım yine de. 27'' boyutlu bir monitörü biraz daha uzaktan kullanmak lazım. Kullandığım masa ona izin vermiyor ne yazık ki.

Hali hazırda mavi ışık filtreli, numaralı gözlük kullanan birisiyim. İnatla başka bir şeye yormak istiyorum. :) Teşekkür ederim önerileriniz için. Ama sanırsam iade sürecini başlatacağım yine de. 27'' boyutlu bir monitörü biraz daha uzaktan kullanmak lazım. Kullandığım masa ona izin vermiyor ne yazık ki.
O zaman pek fazla yapacak bir şey yok gibi, yine de göz doktoruna bir danış derim iade etmeden önce, kendine uygun ekran ayarını da yapabilirsin, elbette daha büyük ekran daha yüksek ışık daha fazla mavi ışık demek :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı