Oracle VM Virtualbox'a Gentoo kurma

Gentoo'da paketler kaynak kodundan kendi sisteminde derlenerek kurulur. Bunun performans, güvenlik ve ileri derecede öznelleştirilebilirlik gibi avantajları var. Gentoo tercih meselesi açıkcası.
Bu mantığa göre; eğer benim makinemde derleme yapılırsa, içini açıp istediğim gibi oynarım. Bu çok da internet yer sanırım.
Gentoo, daha çok Linux geekleri için sanırım. Kurulumu azıcık değişik, derlemeyi son kullanıcının bilgisayarında yapan ve iyi kod bilgisi gerektiren bir işletim sistemi.

Eğer benim makinemde derleme yapılırsa, içini açıp istediğim gibi oynarım

Bunu aslında her Linux dağıtımında yapabilirsiniz. Neredeyse her uygulamanın içeriğini görebilir ve değiştirebilirsiniz.

Bu çok da internet yer sanırım.

İnternet değil elektrik yer. Derleme sırasında işlemci kullanıldığı için internet yemez.

Tabii ki istediğin gibi patchleyebilirsin. En yeni fixleri ilk sen alırsın. Gentoo Distrowatch'da söylendiği gibi daha çok geliştiriciler ve network profesyonelleri için. Ama benim gibi sıradan kullanıcıları da var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…