Recovery OrangeFox "Failed to mount '/vendor' (Block device required)" hatası

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Başlıkta yazdığı üzere. OrangeFox ile ROM atarken bu hatayı alıyorum. Sadece ROM atarken değil Wipe yaparken de bu hatayı aldım. Şu videodaki yöntemi de denedim fakat hep aynı hatayı alıyorum. ROM'un içindeki "update-script" dosyasında da düzenleme yaptım. USB'den ve telefonun kendi depolamasından flash etmeye çalıştım, bir işe yaramadı. Yine aynı hata.
IMG_20220722_174355.jpg

IMG_20220722_174828.jpg

@Umut Nas @364809 Sizi de rahatsız ediyorum kaçtır. Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
J7 Prime olmalı cihazınız. O cihazda Vendor Partition'u olmadığı için OFox'un o hatayı vermesi doğal.

OFox'a Vendor'un Mount edilmeye çalışmasının sebebi daha sonradan kurulabilen create vendor scriptinin olması.

Vendor destekli ROM kuruyorsan zaten altında nasıl kullanılcağı yazıyordur. Haricinde sıkıntı çıkaracak bir şey değil.
XDA forumundan aldığım ROM'un açıklamasında kurulumu yazıyordu ve bir dosyayı flash etmem gerekiyordu. Onu yapıp adımları takip ettikten sonra çözdüm.
Ekran Alıntısı.PNG

Çevirisi:
  • Satıcı bölümümün olması gerekli
  • 4GB sistem bölümüne ihtiyacınız var, eğer yoksa benim yeniden bölümleme komut dosyamı flaşlayın.
  • System, data (temiz kurulum zorunludur), vendor, dalvik&cache ve cache (sistem, veri, satıcı, dalvik&önbellek ve önbellek) verilerini silin. (TWRP'den ya da OrangeFox Wipe bölümünden bahsediyor)
  • ROM zip dosyasını flaşlayın
  • Yeniden başlatın
  • Kurulumdan sonra ROM'un oturması için bir süre bırakın.
Tek sorun şu an döngüye girdi sistem açılmıyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Herkesin faydalanabilmesi için çözümü detaylı bir şekilde anlatabilir misiniz?

Sağlıklı günler dileriz.

Create_vendor.ZIP dosyası cihaz için bulunuyor. Bunu recovery üzerinden flashlama yapdıktan sonra vendor bölümü oluşuyor ve bağlaması yapılıyor.

Tek sorun şu an döngüye girdi sistem açılmıyor.

Vendor kurdunuz mu?

Burada bulunan Exynos7870_ProjectSpaget_V3.0.zip adlı dosyası kurup vendor bölümünün kurulumu tamamlayın.
Treble_exynos7870 - Google Drive
Bunu kurmadan önce ROM'un Samsung animasyonu geliyordu. OrangeFox ile bunu flaşladıktan sonra o da gelmeden direkt J7 Prime ekranı gelip tekrar kapanıp açılıp tekrar geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı