Recovery OrangeFox "Failed to mount '/vendor' (Block device required)" hatası

Crownguard

Moderasyon Ekibi Üyesi
Süper Moderatör
Makaleler
18
Daha fazla  
Başlıkta yazdığı üzere. OrangeFox ile ROM atarken bu hatayı alıyorum. Sadece ROM atarken değil Wipe yaparken de bu hatayı aldım. Şu videodaki yöntemi de denedim fakat hep aynı hatayı alıyorum. ROM'un içindeki "update-script" dosyasında da düzenleme yaptım. USB'den ve telefonun kendi depolamasından flash etmeye çalıştım, bir işe yaramadı. Yine aynı hata.
IMG_20220722_174355.jpg

IMG_20220722_174828.jpg

@Umut Nas @364809 Sizi de rahatsız ediyorum kaçtır. Kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Konuda ekstra bir vendor linki verilmemiş, sanırm ana roma dahil etmiş arkadaş.
Siz bu vendor script kurulumu yaptıktan sonra ROM'u temiz bir şeklide tekrar kurdunuz mu?
Sırasıyla;
  1. vendor script dosyasını kurdum ve kendisi reboot yaptı. Reboot sonrası system, data, vendor, dalvik cache ve cache bölümlerini silmem gerektiği yazıyordu, ben de yaptım.
  2. Attığınız dosyası kurdum.
  3. ROM'u flaşladım.
Çıktısı:
IMG_20220722_221359.jpg

Sonuç: İlk döngü ile aynı. J7 Prime yazısı, Samsung animasyonu ve kapanıp açılıp tekrar başa sarıyor.

1658519210505.png

ROM'un içinde kendi vendor dosyası mevcut.

1. Vendor script dosyasını kurun ve bütün bölümleri silin.
  2. ROM'u kurun ardından format data işlemi yapın ve yeniden başlatın.
Bu sıra ile dener misin?

ROM'un içinde kendi vendor dosyası mevcut.
Tam olarak anlayamadım. Vendor klasörünü zip yapıp flaşlamam mı gerekiyor? Şayet öyle ise Invalid zip file format! dedi. Konuşmalarımızı da tekrar kontrol ettim vendor script diye başka bir dosyaya rastlamadım.

Yine de şunu denedim:
Bahsettiğiniz dosya eğer bu dosyaydı ise onu flaşladım,
bütün bölümleri sildim. Daha sonra ROM'u flaşladım ve Format Data yaptım. Format Data'nı çıktısı ise Sürprizbozan'da.
IMG_20220722_232917.jpg

Daha sonra Reboot System dedim. Şimdi tekrar yukarıda belirttiğim gibi oldu.,
Sonuç: İlk döngü ile aynı. J7 Prime yazısı, Samsung animasyonu ve kapanıp açılıp tekrar başa sarıyor.

Ve ayrıca, bu ROM'u Odin3'den flaşlayıp kullanamaz mıyım telefonu? Bir sorun oluşur mu?

Sanırım bölüm sırası değişti bir TWRP ile deneyin isterseniz.

Burada vendor bölümü gözükmeyecektir, önemli değil. 1. aşamayı geçin, aynı bölümü tekrar tekrar oluşturmaya gerek yok. Bütün bölümleri silip ROM'u kurun sadece.
Dediklerinizi yaptım fakat attığınız TWRP'de ROM kurmaya çalışırken failed to map file ve error installing zip file (ikisi tek hata içinde) hatası aldım. İnternetten baktım ve sürüm değiştiğini gördüm insanların. Ben de 3.2.3 sürümünü denedim. ROM'u flaşlamanın sonunda şu hatayı aldım:
IMG_20220722_235309.jpg

Reboot System dedim ve tekrar aynı döngü başladı.

Hocam ROM'da sorun olma ihtimali aklıma geliyor sadece. Arkadaşın attığı yolları denedik çoktan boot etmesi gerekirdi. Kusura bakmayın aklıma bir şey gelmedi.
Şu videoda sorunsuzca kuruyor. Oradaki dosyayı denemeyi düşünüyorum ama 3.5.0_9-0 TWRP bulamadım J7 Prime için. Onu nereden bulabilirim? Şimdi USB-OTG'ye o videodaki dosyayı atıyorum. 3.6.0_9-0 TWRP'de de deneyeceğim. Zaten videodaki ROM S20, bendeki N20 ROM. Farklılar sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı