Peki ben her ay kesin alacağım desem oyunları satın almaktan daha karlı oluyor mu ve online vs oynayabiliyor muyum ?
Eğer tek bir oyun oynayacaksan uzun vadede kar edeceğini söyleyemem. Ama mesela ben Battlefield 4, Need for Speed, FIFA 16 oyunları için abone oldum. Hem aylık olarak gayet ucuz bir fiyat, hem de tek seferde bir oyuna 100-150 TL vermek yerine taksit gibi de düşünülebilir. Ayrıca oyunları tabi ki online oynayabiliyorsun.
Yeni çıkan oyunlar Origin Access'te olsaydı Origin zarar ederdi. Biraz mantıklı düşünün. Bu nedenle Fifa 17, Battlefield 1 gibi oyunlar Origin Access'te yer almayacak
Sadece kısa süreliğine deneme sürümü olacak. Tam sürüm olarak ise yaklaşık 6-7 ay sonra oynanabilir.
Haklısın ve konuyla ilgili biraz araştırma yaptım. EA Access 11 Ağustos 2014'de sadece XBOX'da tanıtılmış. PC için ise Origin Access ismi ile 12 Ocak 2016 tarihinde kullanıma sunulmuş. Bu nedenle 29 Eylül'de FIFA 17, doğrudan The Vault'a gelecek mi, net bir şey söylemek güç.
Ama şöyle bir basit mantık kurulabilir. Mesela FIFA, Battlefield ve Need for Speed. Şimdi ben bu 3 oyunu satın alsam, atıyorum, 500 TL civarı bir ücret ödemem gerekir. Origin Access ile aylık 4€, bu oyunları 1 yıl oynayacağım desem 48€ eder. Düz hesap 150 TL diyelim. Eğer firma yaptığı anketler sonucunda oyunu doğrudan satmak yerine, bu sistem sayesinde oyuncu sayısını 2-3 katına çıkarabileceğini düşünürse, oyun içi alışverişlerin doğal olarak artacağı sonucunu da hesaba katarak böyle bir sisteme yeni oyunları da dahil edebilir.
Bunun cevabını 29 Eylül'de test etme şansına sahibiz. FIFA 17 için 29 Eylül'ü sabırsızlıkla bekliyorum. Umarım haksız çıkarsın da, tanıtıldığı gün eklenir The Vault'a

Aksi takdirde FIFA 17 için aylarca beklemem, FIFA 16 ile idare etmem gerekecek...