Ağustos ayında AMD Ryzen 5 3600 X & MSI RX590 & MSI B450M PRO M2v2 bir bilgisayar topladım. Visual Studio gibi programları yüklerken gerekli olan Windows redistributable gibi paketleri kurarken AMD işlemcimden ötürü sorun yaşadım ancak bir şekilde çözdüm.
Gelelim soruna, Origin yükleyiciyi indiriyorum ancak kurulum bitince origin.exe 'yi açarken aşağıdaki hatayı alıyorum. Recep Baltaş'ın videosundaki tekniği denedim ancak olmadı. Redistributable paketleri vesayre her şeyi sildim baştan kurdum ancak yine olmadı. Aşağıdaki hatayı düzeltecek babayiğit var mıdır?
Arkadaşın sorunu TW üzerinden çözüldü. Arkadaşın sisteminde genel bir sorun var ama sebebini anlayamadım. Belirtilen paketleri kurduğumuzda gelmesi gereken dll dosyaları gelmiyor. Birçok şey denedik fakat sonunda uygulama düzgün çalıştı. Denediklerimiz;
Belirtilen dll dosyaları tamamen silinerek Microsoft paketleri tekrar kuruldu.
Origin D'ye yüklenmişti, tamamen kaldırılıp C diskine kuruldu.
Genel olarak eksik olan Microsoft paketleri kuruldu.
Son olarak eksik dll dosyalarını kendi bilgisayarımdan upload ederek doğru yerlere attım.
Büyük ihtimal son seçenek sorunu çözdü. Normalde bilinmeyen kaynaklardan dll dosyalarını indirip atmak doğru değildir.
Download dedikten sonra hem vcredist_x64.exe hem de vcredist_x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.
Download dedikten sonra hem vc_redist.x64.exe hem de vc_redist.x86.exe dosyasını seçin. Sisteminiz 64 Bit olsa da hem 32 Bit (x86) hem de 64 Bit (x64) sürümü kurmalısınız.
Gönderdiğim bağlantılardaki dosyaları eksiksiz kurduğunuzdan emin misiniz? Hem x64 hem X86 olanı kurmanız gerekiyor, toplamda 4 adet. Ayrıca Origin üzerinde indirilmiş oyun vs. var mı? Origin'i tamamen kaldırıp tekrar kurulum yapmayı deneyin.
Gönderdiğim bağlantılardaki dosyaları eksiksiz kurduğunuzdan emin misiniz? Hem x64 hem X86 olanı kurmanız gerekiyor, toplamda 4 adet. Ayrıca Origin üzerinde indirilmiş oyun vs. var mı? Origin'i tamamen kaldırıp tekrar kurulum yapmayı deneyin.
Zaten atmadığım vakit o hatayı aldım bende şansımı deneyip çalışmasını umdum ancak çalışmadı. Linkteki paketleri yüklüyorum ancak bir şey değişmiyor. Hepsini kaldırıp baştan temiz bir kurulum yapmama rağmen çalıştıramıyorum.
Yeni LogFile
Ayrıca Origin.exe 'nin uyumluluk modunu Windows XP Service Pack 3 yapınca uygulama çalışıyor ancak ekran görüntüsündeki ekranda kalıyor.
Arkadaşın sorunu TW üzerinden çözüldü. Arkadaşın sisteminde genel bir sorun var ama sebebini anlayamadım. Belirtilen paketleri kurduğumuzda gelmesi gereken dll dosyaları gelmiyor. Birçok şey denedik fakat sonunda uygulama düzgün çalıştı. Denediklerimiz;
Belirtilen dll dosyaları tamamen silinerek Microsoft paketleri tekrar kuruldu.
Origin D'ye yüklenmişti, tamamen kaldırılıp C diskine kuruldu.
Genel olarak eksik olan Microsoft paketleri kuruldu.
Son olarak eksik dll dosyalarını kendi bilgisayarımdan upload ederek doğru yerlere attım.
Büyük ihtimal son seçenek sorunu çözdü. Normalde bilinmeyen kaynaklardan dll dosyalarını indirip atmak doğru değildir.