Origin Oyunları Farklı Disklere Bölüştürmek

Furkan Çolak

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel Core i3 12100F
Biostar H610MH
XPG Gammix C16 3200MHz 2x8
Asus x Noctua RTX 3070
Crucial P3 3500/3000 1TB
Meslek
Depo Sorumlusu
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Origin'deki oyunlarımın bazılarını SSD'ye, bazılarını ise HDD'ye kurmak istiyorum. Sahip olduğum SSD 256 GB; bütün oyunlar için pek yeterli değil tabii ki. Battlefield 4'te yüklenme ekranlarının çok uzun sürmesi nedeniyle SSD'ye kurmak istiyorum. FIFA 16, Need for Speed gibi oyunlar ise halihazırda SSD'ye kurulu. Bütün oyunları taşıma olsa, Origin ayarlarından kolaylıkla yapılabiliyor. Ancak oyunları farklı disklere nasıl kurabileceğimi keşfedemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Biraz anlaşılmaz olmuş mesajınız. Bilgisayarınızda hangi oyunlar hangi diskte kurulu? Oyun taşımak mı istiyorsunuz yoksa kurulu olmayan oyunu SSD'ye kurmak mı istiyorsunuz? Origin nerede kurulu? Biraz ayrıntılı bilgi verirseniz çözümü daha rahat buluruz.

Biraz anlaşılmaz olmuş mesajınız. Bilgisayarınızda hangi oyunlar hangi diskte kurulu? Oyun taşımak mı istiyorsunuz yoksa kurulu olmayan oyunu SSD'ye kurmak mı istiyorsunuz? Origin nerede kurulu? Biraz ayrıntılı bilgi verirseniz çözümü daha rahat buluruz.

Origin SSD'de kurulu. Şu an Battlefield 4, FIFA 16, Need For Speed ve Crysis 3 oyunları bende mevcut ve hepsi HDD'de kurulu. Buraya kadar sorun yok her şey yolunda. Ancak ben sadece Battlefield 4'ü SSD'ye taşımak istiyorum.

Oyunu tekrar indirmek sorun değilse ayarlardan yükleme konumu değiştirip yeniden indirerek kolaylıkla yapılabilir. Sil yükle yapmadan taşımak istiyorsanız çözümü şu an bilmiyorum, konuyu araştıracağım. Çözüm bulduğumda geri dönüş yaparım.

Oyunu tekrar indirmek sorun değilse ayarlardan yükleme konumu değiştirip yeniden indirerek kolaylıkla yapılabilir. Sil yükle yapmadan taşımak istiyorsanız çözümü şu an bilmiyorum, konuyu araştıracağım. Çözüm bulduğumda geri dönüş yaparım.

Ayarlardan her oyun için ayrı konum belirlenemiyor. Ayarlardaki konumu değiştirip, oyun dosyalarını o konuma kopyalayıp Origin'den install yapmak yeterli bu arada silmeden konum değiştirmek için.

Benim uğraştığım şey sadece Battlefield 4'ü SSD'ye taşımak. Bahsettiğiniz yöntem ile bütün oyunlar birlikte taşınabiliyor. Ayrı ayrı taşınamıyor.

Tek oyunu taşımak için bir yöntem buldum internette.
  1. Oyunu taşımak istediğiniz konumda bir klasör oluşturun.
  2. Mevcut Origin klasörünüzü açın, taşımak istediğiniz oyunun klasörünü olduğu gibi yeni konuma kopyalayın, eski dosyaları silin.
  3. Origin ayarlar bölümünü açın, gelişmiş ayarlar kısmında İndirilmiş Oyunlar yolunu değiştirme butonuna basın. İlk adımda oluşturduğunuz klasörü seçin ve onaylayın. Bu işlem bundan sonraki yüklenecek oyunları etkileyecek, kurulu oyunlarınıza bir zararı olmayacak.
  4. Origin menüde Oyunlarım sekmesine gelin ve taşıdığınız oyunu yüklemek için indirmeyi başlatın. Sıfırdan indirmek için saatlerce beklemek yerine, Origin oradaki oyun dosyalarını algılayacak ve gerekli gördüğü ufak değişiklikleri uygulayacak. İşlem bittiğinde, oyunu tekrar indirmeden eskisi gibi oynayabilmeniz gerek.
  5. Bundan sonra başka oyunları da taşımak isterseniz üçüncü aşamadan itibaren işlemleri tekrarlayın.
Çözüm alıntıdır, Türkçe'ye çevirisi tarafımca yapılmıştır. Bu işlemi uygulamak size kalmış, test etmediğim için garantisini veremiyorum.

Bir oyunu yükledikten sonra o ayarın, o oyun için bir önemi kalmıyor demek ki. Origin, oyunun nerede olduğunu bilsin yeter :) Teşekkürler...

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı