Orijinal Olmayan Antivirüsün Zarar Var mıdır?

MacMilan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Üniversite öğrencisi arkadaşım Kaspersky'nin fiyat politikasının çok pahalı olduğunu söyleyerek (400₺) crackli versiyonunu kullanıyor. Sosyalde korsana destek verilmediğinin farkındayım fakat ben arkadaşımı doğru yola çevirmek istiyorum. Sizce onu nasıl ikna edebilirim? Bu gibi crackli antivirüslerin PC'ye zararları nelerdir? Not: Orijinal versiyonuyla hiçbir fark yok diyor. 2. Not: 1 ay önce bilgisayarıma trojan girmesi üzerine Kaspersky'nin orijinal versiyonunu aldım ve kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Al bu zararlının sebebi crack'ler.
Haydaaa :D
Bir şey kanıtlamaya gerek yok, para vermek istemiyorsa ücretsiz versiyonunu kullansın.
Ücretsiz olanların günü oluyor ya hocam ondan.
Antivirus'ü korsan kullanmak mı? Bir anlamı yok bence bunun :D . Ve bir de güncelleme almayacağı için daha kötü.
PC yi gerçekten de koruyor mu acaba :D

Deneme sürümü
"Sen" ücretli versiyonların deneme sürümünü kullanıyorsun. Ücretsiz versiyonlarda deneme sürümü yok çünkü ücretsiz.
Kaspersky`nin öyle bir sürümü mevcut mu? Ya da Kaspersky kadar kaliteli bir antivirüs programı öneriniz var mı ücretsiz, güzel koruma yapabilen.

Crackli antivirüs kullanmak hiç de zekice bir davranış değil. Villan var ve koruma olarak bekçi kulübesine elleri, ayakları, gözleri bağlı birisini koyduğunu ve hırsız geldiğinde bir şeyler yapmasını beklemeye benzer. Arkadaşına bu örneği ver. Hâlâ daha dinlemiyorsa boş ver. Arkadaşının siber güvenlik danışmanı değilsin sonuçta. Yanlış yaptığını kredi kartı ya da Steam hesabı çalınınca anlamış olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı