Orijinal olmayan şarj aleti performansı düşürür mü?

Benim sorduğum bataryada kullanırken pilin azalıyor olarak gözüküyor mu?
Gözükür olması lazım, öyle ise mesela %50'de iken fişe takınca bir süre sonra %98'e geliyorsa çok takılma.
Evet , %100 iken fişe takılı 30 dk oyun oynayınca %98 e iniyor .

Sizden cihazın tam model kodunu istedim. K555LN model kodunun devamı var. Kullandığınız muadil adaptörün giriş ve çıkış değerlerini gösteren etiketin fotoğrafını atmanız gerekiyor. Bunlar bir kenara zaten adaptörünüz arızalanmadan öncesine kadar problemsiz şekilde kullanıp muadil adaptörü takıp kullanmaya başlayınca kasmalar meydana gelmişse orijinal veya orijinal kalitesine yakın bir adaptöre ihtiyacın
Benim sorduğum bataryada kullanırken pilin azalıyor olarak gözüküyor mu?
Gözükür olması lazım, öyle ise mesela %50'de iken fişe takınca bir süre sonra %98'e geliyorsa çok takılma.

ız var.

Enertronix Asus K555LN Notebook Adaptör (ORJİNAL 19V 4.74A 90W)

Bu adaptör kutudan çıkan adaptör kadar kalitelidir. Bu adaptörü almanızı öneririm.

Ben şimdi ne yapmalıyım ? Orijinal bir şarj aleti almalı mıyım ?

Evet , %100 iken fişe takılı 30 dk oyun oynayınca %98 e iniyor .

Ben şimdi ne yapmalıyım ? Orijinal bir şarj aleti almalı mıyım ?
Cihazın tam marka modelini ve cihazın altında bulunan voltaj ve amper giriş değerlerinin bilgisini verin. Bu bilgiler doğrultusunda ancak size yardımcı olabilirim. Laptobun 4.74 amper gereksinimi varsa 1. sayfada verdiğim güç adaptörünü alın.

Herhangi bir alım yapmadan önce 1-2 kez bataryanı laptop kapanana kadar bitirip sonra tam şarj et.
Sorun düzelmez ise ki bence önemli değil, sonrasında yeni adaptör alsan da büyük bir ihtimalle değişmeyecektir.

Ek olarak; Asus adaptörlerinde özel bir çip vs. kullanmıyorsa aynı voltajda ve en az aynı amperi sağlayan aynı uçlu bir laptop adaptörü de kullanabilirsin. Bu eski bir laptop adaptörü de olabilir. Orijinal istiyorsan Asus veya farklı marka laptoplara ait ikinciel ürünlere bakabilirsin, 50 TL altına bulubilirsin. Belki çevrendeki birinde bile olabilir. Tabii karar senin.

Konuyu tekrar canlandırmış gibi olacağım ama Asus ROG G75VW-NH71 Notebook Adaptörü 19V 9.5A çalışmakta yaklaşık 1 yıl önce adaptör bozulduğu için Toshıba 19V 6.32A adaptör kullanmaya başladım.Bir sıkıntı yaşamadım.Fakat uzun bir aradan sonra oyun yükledim bilgisayar oyun açıldıktan 1-2 dk sonra güç kesiyor.Batarya takılı olmayınca kapanıyor.Amperi fazla alamadığı için olabilir mi fikri olan var mı şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı