Orijinal rotring kalem nasıl anlaşılır?

acar92

Hectopat
Dün kırtasiyeden baktığımda 30 TL'ye rotring tikky gördüm başta almıştım ama sonra içime kurt düşüp iade ettim ama şimdi yine kararsızım ve almayı düşünüyorum. Kalemi incelediğimde bir yerinde made in China yazdığını hatırladım ama alman yapımıymış sizce? Orijinal miydi o kalem bu arada o kalemi almamdan vaz geçmemi istiyorsanız hangi kalemi önerirsiniz? Okulda not tutmak ve boş zamanda çizim yapmak için iyi bir kalem arıyorum 40 TL harçlığım var.

Ya hocam sizin ben diğer konunuzu gördüm, siz en başta neden kırtasiyeden almak gibi bir maceraya giriştiniz? Gir akakçeye oradaki satıcılardan birinden al. Çakma olayı falan kendini kullanıcı yorumlarından belli eder. 5-6 TL daha fazla verip çakma olmadığı garanti olsun istiyorsan da Amazon'dan sipariş verirdin. Kırtasiyeden her türlü daha uyguna geliyor.

Bu kalemin Almanya da üretilenleri "1928 Germany" diye geçiyor. En sağlamı bunlar fakat 100 TL falan diye biliyorum en ucuz. (Üretimi durduğu, nadir olduğu ve kalite farkı yüzünden pahalı) Made in China olayını ise bilmiyorum, fakat kalemin Almanya'da üretilmemiş olmamasında sorun yok. İkisinde de Rotring üretiyor yani çakma gibi bir durum yok.

Son düzenleme:
Ya hocam sizin ben diğer konunuzu gördüm, siz en başta neden kırtasiyeden almak gibi bir maceraya giriştiniz? Gir Akakçe'ye oradaki satıcılardan birinden al. Çakma olayı falan kendini kullanıcı yorumlarından belli eder. 5-6 TL daha fazla verip çakma olmadığı garanti olsun istiyorsan da Amazon'dan sipariş verirdin. Kırtasiyeden her türlü daha uyguna geliyor.

Bu kalemin Almanya da üretilenleri "1928 Germany" diye geçiyor. En sağlamı bunlar fakat 100 TL falan diye biliyorum en ucuz. (üretimi durduğu, nadir olduğu ve kalite farkı yüzünden pahalı) made in China olayını ise bilmiyorum, fakat kalemin Almanya'da üretilmemiş olmamasında sorun yok. İkisinde de rotring üretiyor yani çakma gibi bir durum yok.

Bir kalem için taa kargodur ıvır zıvır diye uğraşmak istemiyorum şimdi çakma olursa bunun hemen bozulmasından korktum o kadar int uğraşacağıma direkt kırtasiyeden birkaç TL fazladan al daha iyi yani.

Hocam kalemin uç kısmındaki metal kafayı çıkartın. Ucu gözüken mekanizmanın sağlam kısmında tutup sonra yavaşça solda doğru çevirin böyle yapınca kalemin içi ortaya çıkar. Tabi orjinalse. Genelde mavi olur bu iç kısım. Orjinal değilse bu kısımı çıkartamazsınız.
Ayrıca orjinallerde mekanizmadan daha sert bir tik sesi gelir.

Hocam kalemin uç kısmındaki metal kafayı çıkartın. Ucu gözüken mekanizmanın sağlam kısmında tutup sonra yavaşça solda doğru çevirin böyle yapınca kalemin içi ortaya çıkar. Tabii orjinalse. Genelde mavi olur bu iç kısım. Orijinal değilse bu kısımı çıkartamazsınız.
Ayrıca orjinallerde mekanizmadan daha sert bir tik sesi gelir.

Hocam babam bugün aldı benim için demiri çıkarıp bakmam yetti hemen mavi bir uç gördüm orijinaldir yani beni mutlu etti çok teşekkür ederim.

Hocam çıkarttıktan sonra mavi bir çıkıntı var. Sıkı kalmış olabilir. Orası da saat yönünün tersine döndürerek açılıyor.

f1bffad1-ee17-4bcf-8907-572163dc7c87.jpg
cbf0bbce-0546-4fec-874d-d3fbd53111c4.jpg

Mavi kısımdan tutup çevirmeniz gerekli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı