Orijinal Windows kurulum USB'sine virüs girer mi?

iplikcinedim

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, aklımı kurcalayan bir durum var. Bilgisayarda trojan olduğu için temiz format atmak istedim. İnternet fişini çektim, bilgisayarı kapattım, Windows 10'un orijinal format USB'sini taktım ardından BIOS ekranına girmek için kısayol "F2" tuşuna basarken nasıl olduysa BIOS'a girmedi ve bilgisayar normal bir şekilde açıldı. CMD kullanarak BIOS'a girebildim. Temiz formatımı gerçekleştirdim biçimlendirip sürücüleri sildim fakat içim bir türlü rahat etmedi. Bu tür bir USB'ye virüs bulaşmış olabilir mi?

Bilgilendirebilecek birisi var mı acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

Kaspersky veya taratabileceğiniz bir uygulama ile USB'deki dosyaları taratmanız faydalı olur. Eğer varsa, yakalayabilirse yakalar, ancak duruma bağlı olarak yine de dikkatli kullanmanız iyi olur. Belki USB eski veya BIOS ayarlarından kaynaklı olabilir, kontrol etmenizde fayda var. Ha, bir de not ekleyeyim; BIOS'ta güvenlik açıksa, belki bundan dolayı görülmüyor olabilir. Sisteminizle ilgili daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Kaspersky Rescue Disk isosunu indir, usb'e windows'u yaptığın gibi bootable olacak şekilde yazdır ve o usb üzerinden bilgisayrı boot et ve tüm bilgisayarı tarat. Kaspersky Rescue disk linux tabanlı olduğu için windows virüsleri o esnada çalışmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı