Orjinal Thermal Grizzly Kryonaut termal macun nerden alınır?

LydiaTeyze

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Akademisyen
Merhabalar,

Termal macun değişimi yapacağım. Forumdan araştırma yaparak üç adet macun belirledim:

-Thermal Grizzly Kryonaut (Orjinalini nerden alabilirim bilmiyorum)
-Cooler Master MasterGel Maker Nano (Vatan Bilgisayar'da var)
-Arctic MX-4 (Amazon satıcısında var)

Arkadaşlar en iyi macun için Thermal Grizzly Kryonaut önerilmiş. Hepsiburada'da ve Amazonda "Nano Pazar" diye bir satıcı satıyor. Açıkçası bilindik bir satıcı olmadığı için güvenemedim. Bu macunu alabileceğim güvenilir bir satıcı biliyor musunuz? Yoksa Cooler Master'a yöneleceğim.

Yukardakilerin haricinde önerebileceğiniz daha iyi bir termal macun var mı? Bütçe konusunda sıkıntım yok.

Thermal Grizzly Kryonaut, en iyisi bu ama, ben pek beğenmedim, o kadar para yatırmanın bence gereği yok. Arada fark yok denecek kadar az. Overclock yapacaksan kryonaut markasını yine de almak istersen alabilirsin tabii. O markayı kullandım en düşük marka da, orta düzey marka da inan sıcaklık adına çok fazla bir performans gözlemleyemedim. Evet az biraz daha iyi diyebilirim ama beni tatmin etmedi. Belli ki kryonaut marka alıp hız aşırtma yapacaksın. Sonuç olarak, biraz daha performans gösterecektir ama, yine 80 dereceleri göreceksin, voltaj vererek zorladıkça daha da fazlasını göreceksin. Sonuçta thermal macun denilen materyal sihir değil. Voltaj işlemciyi ısıttığı için sadece thermal macun değil soğutucu da çok önemli. 480 mm Custom su soğutmam da bile sıcaklık değerini öyle macun ile falan çözümlendirmek doğru değil. Onu da geçtim daha iyi olan efsane piyasa da üzerine soğutma olmayan diğer bilgisayarımı peltier ile soğutuyorum ama, voltaj arttırınca işlemci zaten afallıyor ister istemez, bir yere kadar dost. En iyi thermal macun kesin çözüm değil yani bunu belirteyim.

Thermal Grizzly Kryonaut, en iyisi bu ama, ben pek beğenmedim, o kadar para yatırmanın bence gereği yok. Arada fark yok denecek kadar az. Overclock yapacaksan kryonaut markasını yine de almak istersen alabilirsin tabii. O markayı kullandım en düşük marka da, orta düzey marka da inan sıcaklık adına çok fazla bir performans gözlemleyemedim. Evet az biraz daha iyi diyebilirim ama beni tatmin etmedi. Belli ki kryonaut marka alıp hız aşırtma yapacaksın. Sonuç olarak, biraz daha performans gösterecektir ama, yine 80 dereceleri göreceksin, voltaj vererek zorladıkça daha da fazlasını göreceksin. Sonuçta thermal macun denilen materyal sihir değil. Voltaj işlemciyi ısıttığı için sadece thermal macun değil soğutucu da çok önemli. 480 mm Custom su soğutmam da bile sıcaklık değerini öyle macun ile falan çözümlendirmek doğru değil. Onu da geçtim daha iyi olan efsane piyasa da üzerine soğutma olmayan diğer bilgisayarımı peltier ile soğutuyorum ama, voltaj arttırınca işlemci zaten afallıyor ister istemez, bir yere kadar dost. En iyi thermal macun kesin çözüm değil yani bunu belirteyim.
Hocam çok güzel açıklamışsınız teşekkür ettim. Benim Arctic LIQUID FREEZER II 240mm sıvı soğutmam R9 5950x işlemciyi otomatik Overclocklu (AMD'nin kendi programından tek tıklamayla overclock yapabiliyorsunuz kendisi ayarlıyor süreci) şekilde ve %80-90 arası yükte 65-70 derece bandında tutabiliyor. Amacım bu değerleri 60-65 arası, mümkün değilse de 63-67 arasına düşürmekti. Thermal Grizzly Kryonaut'u alabileceğim güvenilir bir satıcı biliyor musunuz acaba?

Bu ürünü almıştım ama sanırım Gittigidiyor kapanıyormuş öyle bir uyarı geldi şimdi siteye giriş yaparken.

Bu ürünü almıştım ama sanırım Gittigidiyor kapanıyormuş öyle bir uyarı geldi şimdi siteye giriş yaparken.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-07-10-21-05-22(1).png
    Screenshot_2022-07-10-21-05-22(1).png
    133 KB · Görüntüleme: 130

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı