Orjinal ve Sahte Windows farkları nelerdir?

20TL'ye Pro anahtarı satan pek çok yer var, hatta daha ucuza da bulunuyor, sorun yaşayana hiç rastlamadım. Onu da alamıyorlarsa.

Ne çok biliyorsunuz kardeşim be. O 15-20 liraya aldığınız lisanslar orijinal değil. Bir lisansı orijinal kılan şey faturasıdır. Ödediğiniz 20 TL'nin bir kuruşu bile Microsoft'a ulaşmıyor.

Siz 9TL'ye ya da 20 TL'ye dijital lisans alıyorsunuz da millet keriz mi 1000 liralar ödüyor.
Ben söyliyeyim asıl 20 liraya lisans alan kerizdir. Çünkü parası ile sahte Key alıyor.
Geçmiş olsun.

Bu sadece Windows lisansı için değil bütün yazılımlar için geçerli. Buna inanmayan varsa bsa veya Microsoft partnerleri ile iletişime geçsin. Onlar size sahte lisans kullandığınızı söyleyecekler. Tabii bir de sizden faturalı lisans almanızı isteyecekler :D.

Tabi 20 liraya resmi faturalı lisans alabilirseniz ona bir şey diyemem ama bu işin içinde olan biri olarak elinizde Windows lisansı satın aldığınıza dair faturanız yoksa satın aldığınız lisans internetten bulduğunuz Key'den fazlası değildir.

Konu başlığında yazılana gelince işletim sisteminin performansı lisansın orijinal olup olmadığına göre değil, kurulum yaparken kullandığınız Windows imajına bağlıdır.
Msdn diye tabir edilen imaj kurarak korsan kullanarak performans elde edebilir ve sorunsuz kullanabilirsiniz teknik olarak. Aynı zaman üzerinde oynama yapılmış bir imaja orijinal lisansı etkinleştirip daha sorunlu bir orijinal Windows deneyimi elde etmeniz de mümkün.

Son olarak belirteyim. Faturalı ve faturası sizin adınıza olan lisans kullanmanızı tavsiye ederim. Ayrıca şirkette kullanacaksanız fatura şirket adına olmalıdır. Bir şirket adına fatura edilmiş bir lisansı başka bir şirket ya da kişi kullanamaz. Tabii bu OEM lisanslar için de geçerlidir ki bir OEM lisans sadece beraber alındığı bilgisayar ile ve faturanın üzerine kesildiği şirket veya kişi tarafınca kullanılabilir. Onun dışında parası ödense dahil bir lisans orijinal sayılmayacaktır.
Windows 10 Home Satın Al - Microsoft Store tr-TR 1.299,00 TL fiyata satın alınca kendilerine ulaşıyor, burada sorun yok.

Hometech Alfa 110A Intel Atom Z3735F 2GB 32GB eMMC Windows Fiyatı 727,99 TL fiyata içerisinde Windows 10 Home ile gelen bir bilgisayar alınca, Windows 10'a ne kadar ödemiş oluyorum?
Ödediğim para Microsoft'a ulaşıyor mu?

Onda sorun yok parası Microsoft'a ulaşıyor ve OEM lisans olarak geciyor. Bilgisayarın faturası aynı zmanda işletim sistemininde faturası sayılıyor ki fatura da Windows olduğuda yazıyordur zaten. Ayrı kalemde yazılmadı ise bile bilgisayar adı içinde W10 falan diye bir ibare vardır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Siz 9TL ye ya da 20 TL ye Dijital Lisans alıyorsunuz da millet keriz mi 1000 Liralar ödüyor.
Ben Söyleyeyim asıl 20 Liraya Lisans alan kerizdir. Çünkü Parası ile sahte key alıyor.
Geçmiş olsun...
7Bj21L.jpg

?

Onda sorun yok parası Microsoft'a ulaşıyor ve OEM lisans olarak geciyor. Bilgisayarın faturası aynı zmanda işletim sistemininde faturası sayılıyor ki fatura da Windows olduğuda yazıyordur zaten. Ayrı kalemde yazılmadı ise bile bilgisayar adı içinde W10 falan diye bir ibare vardır.
E benim 10 TL'ye aldığım satın almış olduğum kod satan kişiler tarafından üretilemeyeceğine göre
10 TL'ye satılan kodlar daha öncesinde Microsoft tarafından satıldığı anlamına gelir.

Bu durumda kod orijinaldir.

Sen 1.899,00 TL'ye Windows 10 Pro alıp daha sonra vazgeçip bana 10 TL'ye bu kodu satabilirsin, bu durumda da kod orijinaldir.

E benim 10 TL'ye aldığım satın almış olduğum kod satan kişiler tarafından üretilemeyeceğine göre
10 TL'ye satılan kodlar daha öncesinde Microsoft tarafından satıldığı anlamına gelir.

Bu durumda kod orijinaldir.

Sen 1.899,00 TL'ye Windows 10 Pro alıp daha sonra vazgeçip bana 10 TL'ye bu kodu satabilirsin, bu durumda da kod orijinaldir.
orijinal olmasına lafım yok ama kullanım hakkı sizde değildir. 1.899,00 TL'yi ödeyen ve faturayı alan kişidedir. Teknik olarak siz lisans sahibine para vererek te alsanız Microsoft nezdinde Lisansınız Geçerli değil.
Faturası yoksa hiç kıymeti yok KMS ile etkinleştir daha iyi...

orijinal olmasına lafım yok ama kullanım hakkı sizde değildir. 1.899,00 TL'yi ödeyen ve faturayı alan kişidedir. Teknik olarak siz lisans sahibine para vererek te alsanız Microsoft nezdinde Lisansınız Geçerli değil.

Faturası yoksa hiç kıymeti yok KMS ile etkinleştir daha iyi...
Ne çok biliyorsunuz kardeşim be. O 15-20 liraya aldığınız lisanslar orijinal değil. Bir lisansı orijinal kılan şey faturasıdır. Ödediğiniz 20 TL'nin bir kuruşu bile Microsoft'a ulaşmıyor.

Orijinal değil demiştiniz daha önce.
Artık orijinal olduğu konusunda hemfikir olduğumuza göre benim açımdan sorun yok.
Etik değil diyebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı