Orjinal Windows 7 Ürün Anahtarı ile 10'a Geçiş

Emre Stams

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam, mevzuyu başlıktan da anlayacağınız üzere aklımda bir soru işareti var, windows 10 başlıkları altında dönen yorumları kurcaladım ancak benimkine cevap bulamadım.

1-Elimde hâlihazırda 4 yıldır kullandığım bir orjinal windows 7 işletim sistemi var.
2-Temmuz 2016'da windows 10'a ücretsiz geçişlerin kapatılacağı açıklandı.
3-Bu windows 7 sistemimi o tarihten hemen önce windows 10'a yükselteceğim.

SORUM ŞU;

Technopat sayın @Ali Güngör 'ün rehberiyle, Microsoft'un sitesinden Windows 10 iso yu indirdim.
@Recep Baltaş 'ın rehberiyle de Rufus ile USB belleğe yazdım. Şu an bir kenarda kuzu kuzu bekliyor.

Son ücretsiz windows 10'a yükseltme tarihi olan Temmuz 2016'dan "SONRA" toplayacağım herhangi bir sistemde UEFİ yoluyla bu belleği ve hazırladığım altyapıyı kullanarak windows 10 kurup ve yukarda bahsettiğim orjinal windows 7 ürün anahtarını girerek sorunsuz kullanabilir miyim ?

Evet arkadaşlar kritik nokta bu, son ücretsiz yükseltme tarihinden sonra eski işletim sistemimizin ürün anahtarını kullanabilir miyiz ?

Bu konudaki resmi Microsoft açıklaması "Upgrade ettiyseniz aynı PC ve aynı lisans ile Upgrade süresi bittiğinde de temiz Windows 10 kurulumu yapabilirsiniz. Zira anahtarlar sistemimizde tanımlanmış olacak."

Bu açıklama öncesinde Windows 7 kurup, yükseltebiliyordunuz, ancak açıklama ile işlem kolaylaştı. Yükseltmenizi gerçekleştirdikten sonra ne olur ne olmaz Windows 10 Ürün Anahtarı Bulma anahtarınızı not etmeyi unutmayın.

OEM olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz ?

O halde anladığım şu, henüz ücretsiz iken UEFI hazırlayıp sakladığım flaş bellek ile, ücretsiz yükseltme veya yükleme süresi dolduktan sonra, topladığım sıfır sisteme kendi windows 7 lisansım ile Windows 10 kuramayacağım ? doğru mudur ?

Lisansınız OEM ise başka bir sistem kullanamazsınız bu lisansı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…