Orjinaline tıpatıp benzeyen yeni "Titanic II" gemisiyle 2022 yılında aynı yolculuk, aynı rotadan tekrar yapılacak

Bilindiği üzere en büyük deniz kazalarından biri olarak tarihe geçen İngiliz yolcu gemisi Titanic, 15 Nisan 1912 yılında Atlas Okyanusu'nun kuzeyinde batmıştı. Titanik'in bir replikası olarak inşa edilen 'Titanic II' fikri ilk olarak 2012 yılında, Blue Star Line şirketinin Avustralya'lı iş adamı, Clive Palmer tarafından duyuruldu. Titanic 2'yi 2016 gibi erken bir tarihte piyasaya süreceğini söyleyen Palmer, inşaatı 2015 yılında Mali nedenlerle durdurdu ancak orijinal Titanik battıktan tam 110 yıl sonra Blue Star Line, Titanik 2'yi 2022'de başlatma kararı aldı. Palmer, Titanik 2'nin modern motorlara, klimaya, navigasyona ve güvenlik özelliklerine sahip olması dışında orijinal geminin bir kopyası olduğunu söylüyor. Ayrıca geminin spor salonu ve yüzme havuzu gibi diğer özellikleri de orijinal Titanik'te gibi aynı. Titanik'in 2.200'den fazla yolcusundan sadece 700'ü hayatta kalmış ve gemi üç gün sonra batmıştı. Bu durum göz önüne alınarak, Titanik 2'de orijinal geminin aksine, gemideki herkes için yeterli filika temin edilecek. Geminin "batmaz" olup olmadığı sorulduğunda Bay Palmer, "Delik açarsanız her şey batar" diye yanıtlamıştı. 2.435 yolcu kapasiteli ve 835 kamaralı "Titanik 2" gemisi, 2022 yılında ilk seferini tıpkı ilk Titanik ge misinde olduğu gibi aynı yolculuğu, aynı rotadan İngiltere'nin Southampton limanıyla New York arasında yapacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biletler ne kadar olur acaba merak ediyorum.
Bence oldukça pahalı olur diye tahmin ediyorum. İnşası 300 ila 400 milyon sterline mal olmuş sanırım. Ama şöyle bir durumda var, yeni gemi aynı orjinalindeki gibi 3 sınıfa ayrılacak. Sınıf ayrımı söz konusu olduğu için belki uygun fiyatlı bilette olabilir.

Bence oldukça pahalı olur diye tahmin ediyorum. İnşası 300 ila 400 milyon sterline mal olmuş sanırım. Ama şöyle bir durumda var, yeni gemi aynı orjinalindeki gibi 3 sınıfa ayrılacak. Sınıf ayrımı söz konusu olduğu için belki uygun fiyatlı bilette olabilir.
Ekonomi sınıftan olsa bile o gemi için binilir :D. Bakalım ne kadar olacak fiyatlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı