Ortak kullanılan internette VDSL kablolarından sinyal verilebilir mi?

Squaxw

Hectopat
Merhaba, sitede oturuyorum ve üst komşumuzun internetini birlikte kullanmaktayız Ethernet geçirebileceğim bir yer olmadığından evlerimize gelen VDSL kablolarını birleştirmeyi düşünüyorum.

WhatsApp Image 2024-07-05 at 19.38.54.jpeg

Onlara giden mavi kabloyu bizim mavi kabloya, onlara giden mavi beyaz kabloyu bizim mavi beyaz kabloya ek yapsam gelen sinyaller bizim dairemizdeki telefon prizlerine ulaşır mı? Eğer böyle bir şey mümkünse Tenda V12 modeme RJ11 jak ile bağlayıp kablolu, kablosuz dağıtım yapabilir miyim?

Eki Görüntüle 2243089

@Einstein hocam bir bakabilirseniz.

Son düzenleme:
Yukarda doğru bilgi verilmiş fakat herhangi bir daireye, kullandığın modem/router üzerinden kablolu, kablosuz paylaşım yapmak suçtur. Bunun tespitinin zor olmadığını bilmelisin, eğer tespit edilirse, sıkıntıya girersin haberin olsun.

Merhaba, sitede oturuyorum ve üst komşumuzun internetini birlikte kullanmaktayız Ethernet geçirebileceğim bir yer olmadığından evlerimize gelen VDSL kablolarını birleştirmeyi düşünüyorum.

Eki Görüntüle 2243080

Onlara giden mavi kabloyu bizim mavi kabloya, onlara giden mavi beyaz kabloyu bizim mavi beyaz kabloya ek yapsam gelen sinyaller bizim dairemizdeki telefon prizlerine ulaşır mı? Eğer böyle bir şey mümkünse Tenda V12 modeme RJ11 jak ile bağlayıp kablolu, kablosuz dağıtım yapabilir miyim?

Eki Görüntüle 2243089

@Einstein hocam bir bakabilirseniz.

Serlamlar,

Bunun yerine neden modem değiştirip WI-FI5 ya da WI-FI6 bir teknolojiyle bunu sağlamıyorsunuz? Bu teknolojiler neredeyse kablo kadar verim sağlayan teknolojiler. Eğer cihazda kaliteliyse kablodan bir farkı yoktur.

Diğer yandan bakır kablodan gelen ADSL ve VDSL tek cihaza tek IP verir. Bu nedenle biri girdiğinde diğer cihaz giriş bile yapamaz. Ancak diğeri çıktığında diğer cihaz IP almaya müsait olur ve IP alabilir.

WI-FI5 ya da WI-FI6 teknolojilerini bir araştırıp modemi değiştirme yönünde çabalamanızın daha doğru olacağını eğer hat zayıflaması tespit edilirse bunu Wi-Fi extender ile mesh ağı kurarak gidermeyi öneririm. Eğer bağlanan cihaz WI-FI5 /6 destekli değilse dongle ile çözülebilir.

Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı