Ortalama 70 derece sıcaklıklar normal mi?

Erenw0523

Femtopat
Merhaba sisteme sıcaklık testi yaptım GTA 5 ile. Detaylı sonuçlar bunlar hava da sıcak bayağı şu an Elazığ'da. Biraz oynadım oyunu görev falan yaptim.

Kasa kapağı açıkken %100 yükte.
CPU: 66°
GPU: 75°

Kasa kapağı kapali iken %100 yükte.
CPU: 73°
GPU: 85°

Kasa kapağı kapalı iken ama V-Sync açıkken yani zorlamadan.
CPU: 71°
GPU: 77°

Kasa kapağı açıkken ama V-Sync açıkken yani zorlamadan.
CPU: 65°
GPU: 73°

Son olarak sistem boşta iken GTA 5 kapalı yani. (Kasa kapağı kapalı)
CPU: 43-52°
GPU: 40-45°

Sizce nasıl sonuçlar sorunlu mu? Hava sirkülasyonu kötü gibi geldi biraz takıntıliyim da.

Sistem:
Ryzen 3 1200 AF.
RX570 4 GB çift fan.
B450M S2H.
8 GB RAM.
Dark diamond Pro 3+1 fanlı kasa.
Aerocool 500W VX Plus PSU.

Son düzenleme:
Kasa kapağı açıkken değerler iyi ancak öyle kullanmak da problem olabilir bir süre sonra.

Boştayken normal ama yükte pek iyi görmedim. Dediğiniz gibi, hava sirkülasyonu çok iyi değil.
Kasayı da araştırdığım kadarıyla önü kapalı bir model, önü açık olan modellere yönelmek daha iyi olacaktır.

Kasa kapağı kapalıyken ekran kartı max 70-75 dereceyi görsün en azından.

Ama her oyunu V-Sync ile oynayabilirseniz kasa kalsın derim.

Bir arkadaşta benimle aynı ekran kartı vardı, ben max 65 dereceleri görürken o kasasından dolayı 80 dereceleri görüyordu. Kasa kapağını açtı, 67-68 derece görmeye başladı. Sonra kasasını değiştirdi, olay çözüldü.

Kasa kapağı açıkken değerler iyi ancak öyle kullanmak da problem olabilir bir süre sonra.

Boştayken normal ancak yükte pek iyi görmedim. Dediğiniz gibi, hava sirkülasyonu çok iyi değil.
Kasayı da araştırdığım kadarıyla önü kapalı bir model, önü açık olan modellere yönelmek daha iyi olacaktır.

Kasa kapağı kapalıyken Max 70-75 dereceyi görsün en azından.

Kasayı değiştiremem şu an. Kapalı iken zaten 75I geçmiyor v-Sync açınca çok mu yüksek?

Kapak kapalıyken ve V-Sync açıkken işlemci 71, ekran kartı 77 derece alıyorsanız problem yok gibi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı