Ortalama bir laptop kaç sene dayanabilir?

werw

Femtopat
Daha fazla  
Aynı soruyu Reddit'de yabancı sublarda da sordum en fazla 4 yıl dediler, doğru mu? Aslında bir Lenovo Legion almayı düşünüyordum ama eğer 4 sene sonra değiştirmem gerekecekse daha uygun fiyatlı bir şey almayı tercih ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop sıcaklığıda önemli yoksa fazla ısınip hızlı yıpranır temizliğini de yapmalısın macunlari değiştirmelisin bakımli olursan daha uzun süre gider 3 yil sonra performansı düser ama bakimını yaparsan 5 yıl gider.

10 senelik de bir ömrü yok bunu da bilerek al.
Tabi aldığın laptobun özellikleri çok önemli.

Mesela 4 vram devri bitti artık alınmamalı.
Aynı şekilde şuan hala 6 vramlı bir kart alınabilir ancak bunun da ömrü kısaldı. 1 2 seneye 6 vram devri de biter.

Bütçe varsa 8 vramlı bir model alınmalı. Eğer alınırsa evet 4 5 sene rahat yetebilir. Ancak 6 vram alınırsa ömrünün 4 sene olacağını düşünmüyorum.

Öncelikle amacınız oyun ise piyasadaki ortalama cihazlar 4-5 yıl götürür, günlük kullanım diyorsanız daha da uzun gider. Fakat siz ne kadar uygun fiyat için düşük sistem alırsanız gitme süresi de düşecektir.

Edit: Şunu da ekleyem aslında 4-5 yıl sonra pat diye kullanılmaz hale gelmeyecek cihaz, daha düşük grafiklerde ya da daha düşük seviye oyunlarla yola devam edebilirsiniz, bu benim için sorun olmaz diyorsanız daha da uzatabilirsinz. Hele ben zaten ufak tefek oyun oynuyorum diyorsanız daha da götürür cihaz sizi. Yani biraz da oynadığınız oyun türlerine bağlı.

Ne sıklıkla yük altında çalıştığına göre ortalama bir laptop 4-5 yıl dayanır. Daha uzun sürede kullanılabilir ama klavyesinden donanımına bir ayağı çukurda olur. O yüzden bende pahalı bir donanım olmadım özellikle, zaten 1080p oyun oynuyoruz laptoplarda bunun içinde 3060 veya 4060 fazlasıyla yeter üstüne gerek yok. 6 GB Vram şuan 1080p ultra için yeterli, özellikle konsoldan uyarlanan bazı oyunlarda ciddi bir Vram problemi var ama onlarda sayılı. Daha ileriye dönük olması için 8 GB 4060 daha mantıklı ama fiyatları ciddi arttı..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı