Çözüldü Ortalama ile sınıf geçince sorumluluk sınavına girilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

466609

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba, biraz kafam karıştı o yüzden buraya soruyorum. Benim birkaç tane dersim zayıf olduğu için karnede ortalama ile geçti yazıyor. Bugün gördüğüm birkaç tane yerde "girmen gerekiyor" başka yerde "girmemen gerekiyor" diyor ve kafam çok karıştı birisi sistemi anlatabilir mi? Neye göre giriliyor bu sınava?

Not: 10. sınıfa geçtim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Edebiyattan geçtiysen girmezsin. Sorumlu olarak geçti yazdıysa benim bildiğim bir edebiyattan girerdin, o da edebiyattan kaldıysan.
Edebiyattan geçtiysen girmezsin. Sorumlu olarak geçti yazdıysa benim bildiğim bir edebiyattan girerdin, o da edebiyattan kaldıysan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, biraz kafam karıştı o yüzden buraya soruyorum. Benim birkaç tane dersim zayıf olduğu için karnede ortalama ile geçti yazıyor. Bugün gördüğüm birkaç tane yerde "girmen gerekiyor" başka yerde "girmemen gerekiyor" diyor ve kafam çok karıştı birisi sistemi anlatabilir mi? Neye göre giriliyor bu sınava?

Not: 10. sınıfa geçtim.

Lisede zorunlu vereceğin ders sadece edebiyattır. Eğer karne notun 50 ve üstüyse aynı zamanda edebiyatın 50 ve üstüyse diğer derslerden otomatik olarak geçiyorsun düşük olsalar da ama edebiyatın 50'nin altında ise edebiyatı sorumlu olarak geçiyorsun okullar başladığı zaman sınava sokuyorlar. Eğer karne notun 50'nin altında ise kaldığın tüm derslerden sorumlu oluyorsun.

@466609, Resimden nasıl kaldın? Gerçekten şaşırtıcı, her neyse dediğim gibi ortalama ile geçti yazıyorsa sorun yok.

@466609, dediğim gibi dert etmene gerek yok, geçtin sınıfını. Sorumluluk sınavın da yok.

@466609, Rica ederim, dert etmenizi gerektirecek bir durum yok. Sorumluluk sınavına kalsaydın bile bir şekilde geçiriyorlar dersten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı