Ortam değişkenlerindeki path silindi

mericurie

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba Flutter yüklemeye çalışırken bir hata yaptım.

Flutter yolunu ortam değişkenleri 'merve için kullanıcı değişkenleri'ndeki pathe eklemeye çalışırken pathi seçip 'yeni' demek yerine 'düzenle' dedim ve Path'te önceden var olan şeyleri silip C:\src\flutter\bin yolunu ekledim.

Hatamın farkına sonradan vardım ve nasıl geri alıp düzelteceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eger bilgisayarini hala kapatmadiysan ve hali hazirda calisan bir windows shell varsa oradaki PATH degiskenlerini okuyabilirsin, eski halini gosterecektir.

Yine calisan process'lere PATH parametre olarak verilir, Process Explorer - Sysinternals bunu kullanarak calisan programlara gecilmis PATH parametresini okuyarak da eski haline dondurebilirsin.

Bunun disinda benim aklima gelen cozum yok acikcasi, tum PATH'i silmek biraz katastrofik bir hareket.

Eger bilgisayarini hala kapatmadiysan ve hali hazirda calisan bir windows shell varsa oradaki PATH degiskenlerini okuyabilirsin, eski halini gosterecektir.

Yine calisan process'lere PATH parametre olarak verilir, Process Explorer - Sysinternals bunu kullanarak calisan programlara gecilmis PATH parametresini okuyarak da eski haline dondurebilirsin.

Bunun disinda benim aklima gelen cozum yok acikcasi, tum PATH'i silmek biraz katastrofik bir hareket.
Öncelikle yanıt verdiğin için teşekkür ederim.

Bilgisayarım hala açık ama path değişkenlerini okuma kısmını anlamadım, komut istemine echo %PATH% komutunu yazmaktan mı bahsettin? Bunu yazdım ama sanırım pencereleri kapatıp tekrar açtığım için eksik gösterdi.

Process Explorer kısmını da anlamadım(hiç bilgim yok, çok yeniyim)

• Başlat menüsünden Çalıştır'ı açın (veya ⊞ Win+R tuşlarına basın).
    -Regedit yazın
    -HKEY_LOCAL_MACHINE klasörünü bulun
    -System klasörüne gidin
    -ControlSet001 ya da 002(hangisi varsa) klasörüne gidin
    -Control klasörüne gidin
    -Session Manager'e gidin
    -Environment klasörüne gidin
    Ardından, Environment klasörünün içinde Path'e çift tıklayın
    Önceki PATH'ler art arda şekilde orada olmalıdır.

• Başlat menüsünden Çalıştır'ı açın (veya ⊞ Win+R tuşlarına basın).
    -Regedit yazın
    -HKEY_LOCAL_MACHINE klasörünü bulun
    -System klasörüne gidin
    -ControlSet001 ya da 002(hangisi varsa) klasörüne gidin
    -Control klasörüne gidin
    -Session Manager'e gidin
    -Environment klasörüne gidin
    Ardından, Environment klasörünün içinde Path'e çift tıklayın
    Önceki PATH'ler art arda şekilde orada olmalıdır.
Yanıt verdiğin için teşekkür ederim.

Dediklerini yaptım o kısımdaki pathler sistem değişkenleri kısmındaki path'te aynen var. 'Merve için kullanıcı değişkenleri'ndeki pathi silmiştim oraya aynısını mı ekleyeyim?

Öncelikle yanıt verdiğin için teşekkür ederim.

Bilgisayarım hala açık ama path değişkenlerini okuma kısmını anlamadım, komut istemine echo %PATH% komutunu yazmaktan mı bahsettin? Bunu yazdım ama sanırım pencereleri kapatıp tekrar açtığım için eksik gösterdi.

Process Explorer kısmını da anlamadım(hiç bilgim yok, çok yeniyim)

Evet, yeni bir CMD actigin icin eski halini gorememis oldun.

Ustte regedit uzerinden ulasma tavsiyesi veren arkadasin yontemi bence daha guzel, oradan onceki PATH listesine erisebiliyorsan eger onlari tek tek alip ekleyebilirsin. Boylece eski PATH'i yeniden olusturmus olacaksin.

Bu islemi yapmadan restart atmamalisin. :)

Yaptiktan sonra da kontrol etmek icin yeni shell acip %PATH% yazdirarak dogru sekilde degistigini de kontrol etmelisin.

Evet, yeni bir CMD actigin icin eski halini gorememis oldun.

Ustte regedit uzerinden ulasma tavsiyesi veren arkadasin yontemi bence daha guzel, oradan onceki PATH listesine erisebiliyorsan eger onlari tek tek alip ekleyebilirsin. Boylece eski PATH'i yeniden olusturmus olacaksin.

Bu islemi yapmadan restart atmamalisin. :)

Yaptiktan sonra da kontrol etmek icin yeni shell acip %PATH% yazdirarak dogru sekilde degistigini de kontrol etmelisin.
üstteki tavsiyeleri aynen yaptım ve sistem değişkenlerindeki path içeriğine aynen ulaştım

Ama ben Merve için kullanıcı değişkenleri'ndeki pathi silmiştim oraya gidip sistem değişkenlerindeki pathi aynen yazayım mı? (çünkü \Microsoft\WindowsApps gibi bir yol da vardı ve sistem değişkenlerindeki path bunu içermiyor)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı