Ortaöğretim KPSS mi ön lisans KPSS mi?

Themir573

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, 2 yıllık bir bölümün son senesindeyim, okuduğum bölümü yapmak istemiyorum. KPSS'ye gireceğim ama hangisi daha mantıklı olur karar veremiyorum. Ön lisans KPSS'de okuduğum bölüm dışında bir memurluk tercih edebilir miyim? Okulu dondurup ortaöğretime girersem çok yüksek bir puan yapacağıma eminim ama Anadolu lisesi mezunuyum :D Üniversiteyi bitirmeye karar verirsem Temmuz'da stajla birlikte bitmiş olacak, sınavdan yüksek puan alamam gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, 2 yıllık bir bölümün son senesindeyim, okuduğum bölümü yapmak istemiyorum. KPSS'ye gireceğim ama hangisi daha mantıklı olur karar veremiyorum. Ön lisans KPSS'de okuduğum bölüm dışında bir memurluk tercih edebilir miyim? Okulu dondurup ortaöğretime girersem çok yüksek bir puan yapacağıma eminim ama Anadolu lisesi mezunuyum :D üniversiteyi bitirmeye karar verirsem Temmuz'da stajla birlikte bitmiş olacak, sınavdan yüksek puan alamam gibi.

Eğer teknik lise mezunu olsaydın önce orta öğretimden atanmak daha mantıklı derdim ama Anadolu liselerinden pek alım yok, ha zaten ön lisans sınavıda çok zor değil bence ön lisansdan gir 24'dün sorularını çöz mesela nereye atanardım diye. Ön lisansın avantajı, bölümü sevmiyorsan bile herhangi bir ön lisans olarak alım çok oluyor.

Önlisans’da puanın 2 yıl geçerli avantajı o. Sağlam çalışırsan 2 sene puanını kullanıp atanabilirsin şans tabii yine de.

Eğer teknik lise mezunu olsaydın önce orta öğretimden atanmak daha mantıklı derdim ama Anadolu liselerinden pek alım yok, ha zaten ön lisans sınavıda çok zor değil bence ön lisansdan gir 24'dün sorularını çöz mesela nereye atanardım diye. Ön lisansın avantajı, bölümü sevmiyorsan bile herhangi bir ön lisans olarak alım çok oluyor.
Teknik lise mezunuyum ve ortaöğretimden girmek istiyorum mantıklı mı? Bende arkadaş gibi son sınıftayım bölümümün.

Ön lisans alanlarından daha fazla alım oluyor ortaöğretime göre genel olarak. Ortaöğretimden girebiliyorsanız oradan da girebilirsiniz zorluk açısından KPSS sınavlarının eski farkı çok yok. Önlisanstan girebilme imkanınız varsa önlisanstan girin. Ortaöğretimden girme şansınız var ise dur ön lisans daha çok alıyormuş onu bekleyeyim yapmayın derim direkt ortaöğretimden girin. Tabii bu süreçte ön lisans bir alan okuyabilirsiniz. Eğer ortaöğretimden işiniz rast gitmez ise üniyi bitirip oradan önlisanstan girebilirsiniz. Okurken de sınava girebilirsiniz arkadaşlar bunu bilin. İlla okul bitirmeniz gerekmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı