Ortaokul bitince lisede açık öğretime geçmek mümkün mü?

Bir okula yazılırsı hiç okula gitmeyip 2 defa sınıfta kalırsın sonra zaten mecbur açıktan okuyorsun diye biliyorum ve bence açıktan okuma.

"İlköğretim okulu/ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup herhangi bir örgün ortaöğretim kurumunda kaydı olmayanlar ile çeşitli nedenlerle dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduranlar, (Bu öğrenciler il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuru yapmaksızın doğrudan halk eğitimi merkezlerine, açık öğretim liselerine geçiş için başvuru yapabileceklerdir.)"

Böyle bir karar var fakat bu geçen yılın kuralları. Yeni yıl kararları Eylül gibi yayınlanır diye tahmin ediyorum. Eğer değişmezse bu maddeye göre geçebilmeniz mümkün olması lazım.

Ortaokul bitti. Direkt liseyi açıkta okuyabilir miyim?

Okuyabilirsiniz ve açık liseden de okumanızı tavsiye ederim. Üstteki arkadaşların dediği gibi açık öğretime geçiş zorlaştı ancak örgün eğitimden açık öğretime geçiş zorlaştı. Siz daha önceden hiç liseye gitmediğiniz için doğrudan açık liseye gidebilirsiniz, bilginize. Konuya geri dönüş sağlamayı da unutmayın.

Okuyabilirsiniz ve açık liseden de okumanızı tavsiye ederim. Üstteki arkadaşların dediği gibi açık öğretime geçiş zorlaştı ancak örgün eğitimden açık öğretime geçiş zorlaştı. Siz daha önceden hiç liseye gitmediğiniz için doğrudan açık liseye gidebilirsiniz, bilginize. Konuya geri dönüş sağlamayı da unutmayın.

Nasıl yapabilirim çünkü tercih dönemi bitecek yakında okula gidip mi yapabilirim yoksa internetten de yapabilir miyim?

@Vorta, onun için açık lise kayıtlarının başlamasını beklemeniz gerekmekte. Tercih yapmayacaksınız. Açık lise kayıtları başlayınca ona kayıt olacaksınız.

Hayır. Mayıs'a kadar beklemeye gerek yok. 2024-2025 eğitim-öğretimi için açık lisenin kayıtları Eylül gibi başlar. O zaman kayıt yaptırabilirsiniz. @Vorta.

Hayır. Mayıs'a kadar beklemeye gerek yok. 2024-2025 eğitim-öğretimi için açık lisenin kayıtları Eylül gibi başlar. O zaman kayıt yaptırabilirsiniz. @Vorta.

Hocam konuyu uyandırmış gibi oluyorum, ben şu an 8inci sınıfım ben tercih yapmadım ama bir yere yerleştirmişler beni. Diploma için yarın gideceğim. Geçiş yapamam değil mi? @333365

Technopat Haberler

Geri
Yukarı