Çözüldü Ortaokulda 10 gün özürsüz devamsızlıkla sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umutbttg

Centipat
Makaleler
1
Öncelikle merhaba. Bildiğim kadarıyla ortaokulda 20 gün özürsüz ve 10 gün özürsüz hakkımız var. (8 sınıfa gidiyorum LGS'ye girdim) Şu an benim 13.5 özürlü 9 gün özürsüz devamsızlığım var. Bazı formları okudum 10 gün özürsüz devamsızlık hakkının olunduğu söyleniyor bu doğru mu? Eğer doğruysa yarında okula gitmeyip sonraki günler gitmek zorunda kalacağım. (devamsızlık yazıyorlar)

Çözüm
@Umutbttg, @Teru'nın verdiği bilgi doğru. Özürsüz 20 gün ve üzeri devamsızlığın olursa kalıyorsun. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmamakta. Ortaokul yönetmeliğine göre böyle. Devamsızlıklarınızı özürlüye aktartın.
@Umutbttg, yorgunum ve anlık kafam karıştı. Sonradan yorumumu düzenledim. Size attığım ilköğretim kurumları yönetmeliği, attığım linkten siz de okuyabilirsiniz. CTRL + F özürsüz 20 yazın ve en üstteki ibareye de bakın. İlköğretim kurumları yönetmeliği yazıyor. Ortaokul öğrencisi olduğunuz için ilköğretim kurumları yönetmeliğine bakacaksınız. Lise de ortaöğretim olarak geçer, lise öğrencisi olsaydınız ortaöğretim kurumları yönetmeliğine bakacaktınız. Daha anlaşılır oldu şimdi herhalde.

Yanlış bilgi
Öncelikle merhaba. Bildiğim kadarıyla ortaokulda 20 gün özürsüz ve 10 gün özürsüz hakkımız var. (8 sınıfa gidiyorum LGS'ye girdim) Şu an benim 13.5 özürlü 9 gün özürsüz devamsızlığım var. Bazı formları okudum 10 gün özürsüz devamsızlık hakkının olunduğu söyleniyor bu doğru mu? Eğer doğruysa yarında okula gitmeyip sonraki günler gitmek zorunda kalacağım. (devamsızlık yazıyorlar)
10 gün özürsüz olduğu zaman belge alamıyorsun diye biliyorum kalma işi ortaokulda yok ama şayet ki 10 günü geçersen ŞÖK'e ve hocalarının insafına kalırsın ama büyük ihtimalle kal demezler.

Smoke, yani ortaokulda 20 gün özürsüz devamsızlık hakkımız var ve özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmuyor. Doğru anlamış mıyım? Eğer doğruysa halen 10 gün olunca kalıyorsun diyen arkadaşlar var. Lütfen yanlış bilgi vermesinler.

Dediğim doğru. 20 gün ve üzeri olursa kalıyorsunuz. İlköğretim kurumları yönetmeliğini kaynak olarak gösterdim. İsterseniz siz de bakabilirsiniz.

Smoke, yani ortaokulda 20 gün özürsüz devamsızlık hakkımız var ve özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmuyor. Doğru anlamış mıyım? Eğer doğruysa halen 10 gün olunca kalıyorsun diyen arkadaşlar var. Lütfen yanlış bilgi vermesinler.

10 gün olunca kalınmaz. 20 gün özürsüz devamsızlık hakkınız var. İçiniz rahat olsun.

Yanlış bilgi
20 özürlü 20 özürsüz devamsızlık hakkın var. 14 gün özürlü devamsızlık ile 1. dönemde geçtim ayrıca 2. dönemde hiçbir hoca seni sınıfta bırakmaz en kötü ŞÖK ile geçersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Umutbttg, yorgunum ve anlık kafam karıştı. Sonradan yorumumu düzenledim. Size attığım ilköğretim kurumları yönetmeliği, attığım linkten siz de okuyabilirsiniz. CTRL + F özürsüz 20 yazın ve en üstteki ibareye de bakın. İlköğretim kurumları yönetmeliği yazıyor. Ortaokul öğrencisi olduğunuz için ilköğretim kurumları yönetmeliğine bakacaksınız. Lise de ortaöğretim olarak geçer, lise öğrencisi olsaydınız ortaöğretim kurumları yönetmeliğine bakacaktınız. Daha anlaşılır oldu şimdi herhalde.

Hocam dediğinizi şeyi bulamadım telefonum fakat link falan yok ortada.

Bağlantı bu. Bu bağlantıya tıklamayı deneyin ya da Google'a ilköğretim kurumları yönetmeliği yazın, karşınıza çıkar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı