Çözüldü Ortaokulda 10 gün özürsüz devamsızlıkla sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Umutbttg

Centipat
Makaleler
1
Öncelikle merhaba. Bildiğim kadarıyla ortaokulda 20 gün özürsüz ve 10 gün özürsüz hakkımız var. (8 sınıfa gidiyorum LGS'ye girdim) Şu an benim 13.5 özürlü 9 gün özürsüz devamsızlığım var. Bazı formları okudum 10 gün özürsüz devamsızlık hakkının olunduğu söyleniyor bu doğru mu? Eğer doğruysa yarında okula gitmeyip sonraki günler gitmek zorunda kalacağım. (devamsızlık yazıyorlar)

Çözüm
@Umutbttg, @Teru'nın verdiği bilgi doğru. Özürsüz 20 gün ve üzeri devamsızlığın olursa kalıyorsun. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmamakta. Ortaokul yönetmeliğine göre böyle. Devamsızlıklarınızı özürlüye aktartın.
Yanlış bilgi
Öncelikle merhaba. Bildiğim kadarıyla ortaokulda 20 gün özürsüz ve 10 gün özürsüz hakkımız var. (8 sınıfa gidiyorum LGS'ye girdim) şu an benim 13.5 özürlü 9 gün özürsüz devamsızlığım var. Bazı formları okudum 10 gün özürsüz devamsızlık hakkının olunduğu söyleniyor bu doğru mu? Eğer doğruysa yarında okula gitmeyip sonraki günler gitmek zorunda kalacağım. (devamsızlık yazıyorlar)

Söylenilen doğru tekrar özürsüz devamsızlık yaparsan kalırsın sınırdasın şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi
Öncelikle merhaba. Bildiğim kadarıyla ortaokulda 20 gün özürsüz ve 10 gün özürsüz hakkımız var. (8 sınıfa gidiyorum LGS'ye girdim) Şu an benim 13.5 özürlü 9 gün özürsüz devamsızlığım var. Bazı formları okudum 10 gün özürsüz devamsızlık hakkının olunduğu söyleniyor bu doğru mu? Eğer doğruysa yarında okula gitmeyip sonraki günler gitmek zorunda kalacağım. (devamsızlık yazıyorlar)
10 gün olursada direkt kalıyorsunuz 9.5 günü geçmemesi lazım.

@Umutbttg, @Teru'nın verdiği bilgi doğru. Özürsüz 20 gün ve üzeri devamsızlığın olursa kalıyorsun. Özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmamakta. Ortaokul yönetmeliğine göre böyle. Devamsızlıklarınızı özürlüye aktartın.

Çözüm

Hocam lütfen doğru bir şey söyleyin az önce formlarda okudum 10 gün özürsüz hakkımızın olduğu bir tane kaynakla doğrulanıyordu.

Ve WhatsApp sınıf grubumuzda herkes kaos çıkarmış durumda. Devamsızlık yazılmayacağı söylendi ve yazıldı. Herkesin özürsüz devamsızlığı 10 günü geçmiş ve sınıfta kalacaklarını sanıyorlar.

b) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar (Ek ibare:RG-14/10/2023-32339) , Türkçe dersinden yıl sonu puanı 70,00’dan az olanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı (Değişik ibare:RG-14/10/2023-32339) 50,00’dan az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir. Alınan gerekçeli karar, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-5 Ders Yılı Sonu Şube Öğretmenler Kurulu Öğrenci Kişisel Değerlendirme Tutanağına yazılarak e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanır. Ayrıca veli de bilgilendirilir. Bu kararda, oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.

İlköğretim kurumları yönetmeliği madde 31, arkadaşlarınıza bunu atarsınız. Bilgim doğru. Sizin o dediğiniz lise yönetmeliği. 👍

Ortaöğretim kurumları yönetmeliği madde 31, arkadaşlarınıza bunu atarsınız. Bilgim doğru. Sizin o dediğiniz lise yönetmeliği. 👍

Fakat okuduğum forumda ortaokuldan bahsedilmiş ve, yönetmenliğin 36. maddesinin fıkrasına göre ortaöğretim kurumlarına göre konuşulmuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı