Ortaokulda 31 gün devamsızlıkta sınıfta kalınır mı?

7. sınıfa gidiyorum, devamsızlığım 31 oldu. Sınıfta kalacak mıyım? Kalır diye okumuştu, araştırıp yazarsanız çok iyi olur.

Belki kalırsınız fakat öğretmenlerle konuşursanız bu sorunu özürlü devamsızlığa çevirerek halledebilirsiniz. Tabii devamsızlık yapmamaya özen gösterin.
 
7. sınıfa gidiyorum, devamsızlığım 31 oldu. Sınıfta kalacak mıyım? Kalır diye okumuştu, araştırıp yazarsanız çok iyi olur.

Lise gibi ortaokulda o kadar önemsenmiyor. Ancak 31 gün devamsızlık yapmadan önce düşünseydin iyi olurdu. Kaldı ki bu değer herhalde özürsüz toplam değil mi? Raporlu falan olsaydın problem olmazdı.
 
Yanlış bilgi
5, 6, 7 ve 8. sınıfları kapsayan ortaokulda devamsızlık süresinin kaç gün olduğu araştırılıyor. Ortaokul öğrencilerinin devamsızlık hakları 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere toplamda 30 gündür. Ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma yoktur. Devamsızlıkları 20 günden fazla olan öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu’ndan geçer onay alması gerekmektedir. Kurul kararına göre öğrenci sınıfı geçebiliyor veya sınıf tekrarı yapabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
5, 6, 7 ve 8. sınıfları kapsayan ortaokulda devamsızlık süresinin kaç gün olduğu araştırılıyor. Ortaokul öğrencilerinin devamsızlık hakları 10 gün özürsüz (raporsuz), 20 gün ise özürlü (raporlu) olmak üzere toplamda 30 gündür. ortaokul öğrencileri için direkt sınıfta kalma yoktur. devamsızlıkları 20 günden fazla olan öğrencilerin sınıf atlayabilmesi için şube öğretmenler Kurulu'ndan geçer onay alması gerekmektedir. Kurul kararına göre öğrenci sınıfı geçebiliyor veya sınıf tekrarı yapabiliyor.

Geçirmeyen öğretmen görmedim devamsızlığınız yüksekse göz korkutmak için bırakacağım falan diyebilirler ama sonuç olarak geçiriyorlar 😀
 
Aileniz ile birlikte okul idareniz ile görüşün. Ben 2018'de 7. sınıftayken 52,5 gün devamsızlık yapmıştım 30'dan az olacak şekilde izinliye çevirmişlerdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı