Ortası yanan USB hub laptopa zarar verir mi?

ufuk yüce

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim GO-des marka bir Type-C girişli USB hub'ım var. Bunda 4 tane USB yeri var; üçü 2.0, biri ise 3.0. Bu USB hub'a bir tane kablo taktık ve ortadakı USB yerinden koku gelmeye başladı ve sanırım kısa devre yapmış olabilir. Diğer USB girişleri çalışıyor. Dostlar ben şimdi bu USB hub'ı telefona, PC'ye veya laptopa takarsam bir zararı olur mu?

Yanlış elektrik miktarı verme tarzı bir şey yaşanırsa olabilir ne de olsa alet olması gerektiği gibi çalışmayacak. Ama pek bilgili değilim bu konuda yanlış yazmışsam affola.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şansa bırakmak yerine açabiliyorsan içini aç bak kısa devre var mı? Koku geldiyse bir şey ermiştir. Belki kablolar birbirine temas ediyordur.

Reis peki ya o yanan yeri kullanmasam diğer yerleri kullansam zarar verir mi?

Reis gözüken 3lü yerin ortası kokuyor ve çalışmıyor.

Neyin yandığını bilmiyoruz ki. Belki önemsenmeyecek plastik yanığı belki kablonun yanığı. Bu arada ne taktında yaktın?

Klavyede Type-C giriş var bende Type-C'yi klavyeye USB'yi ise ortaya taktım ve yandı.

Reis gözüken 3lü yerin ortası kokuyor ve çalışmıyor.

Klavyede Type-C giriş var bende Type-C'yi klavyeye USB'yi ise ortaya taktım ve yandı.
Anladığım kadarıyla herhalde çok akım geçince ısınmış. Tam tahmin için şarj aletine boş tak. Bak ısınıyor mu ona göre anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…