Oruç tutacak mısınız?

Müslüman değilim tutmayacağım o yüzden. Ama Müslüman olsaydım bile tutamazdım. Zaten zayıfım, oruç tutarsam 40 kilo falan olurum herhalde

Diyabet var tutamıyorum

Hocam sizi İslam dininden alıkoyan nedir?

Çok din konularına girmeyi seven birisi değilim ama kısaca söylemem gerekirse, erkeği üstün görmesi ve kadını daha aşağıya çekmesi. Mesela kadınlar kapanmak zorunda ama erkeklerin böyle bir zorunluluğu yok. Sonra çok eşlilik vs. bana saçma geliyor o yüzden inanmıyorum. Zaten ailemde Müslüman değil. Ama Müslüman olsaydım kararıma saygı duyarlardı.

Erkeğe daha çok değer vermesi olarak sanırım peygamberlerin erkek olmasını kastediyorsunuz. Şayet peygamberler kadın olsaydı dayanamaz, beddua ederdi. Mesela Hz. Muhammed(s.a.v) efendimiz bir memlekete gidiyor insanları İslam'a davet etmek için, fakat o insanlar peygamber efenfimizi taşlıyorlar. Peybamber efendimiz kanlar içindeyken beddua etmek yerine onlar için bağışlanma diliyor. Onun yerinde bir kadın olsaydı aynı davranışı sergiler miydi? Hem İslam dininden önce kadınlara daha da az değer verilmekteydi, kadınlara k*pek gibi davranılmaktaydı. Bir erkeğin kız çocuğu olduğunda diri diri toprağa gömüyorlardı. İslam dini bunu yasaklamıştır.
Çok eşlilik konusunda da değinelim. Peygamber efendimizin Hz. Hatice(r.a) dışında da eşi vardı. Fakat bunlar düşündüğünüz gibi değil, o kişilerin temel ihtiyaçları gereksinimleri içindir. Yani keyfi olarak evlenmek diye birşey yok ortada. O kişilerin bakımını üstlenmek için evlenmek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…