OS kodlamaya nereden başlanmalı?

Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacaktı. Ben OS konusunda biraz takıntılıyım ve hepsini denedim ama istediğim keyfi hiçbirinden alamadım. Kodlama bilgim var (C++,Python, C#), kısacası ben mesela Windows'un bir isosunu indirsem ve bu ISO'yu kendime göre en ince ayrıntısına kadar modlama imkanım var m? Source'den temalara kadar, içindeki gereksiz hizmetlerden toplanan ürün verilerine kadar, yani her şeyi kendime göre dizayn etmek istiyorum. Yasallık bakımından bir sıkıntı olacagınıda zannetmem çünkü piyasaya sunmuyorum şahsi kullanım için, eğer böyle modlanma imkanı varsa nereden başlamalıyım? (kodlama var, bilgi yok :D)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacaktı. Ben OS konusunda biraz takıntılıyım ve hepsini denedim ama istediğim keyfi hiçbirinden alamadım. Kodlama bilgim var (C++,Python, C#), kısacası ben mesela Windows'un bir isosunu indirsem ve bu ISO'yu kendime göre en ince ayrıntısına kadar modlama imkanım var m? Source'den temalara kadar, içindeki gereksiz hizmetlerden toplanan ürün verilerine kadar, yani her şeyi kendime göre dizayn etmek istiyorum. Yasallık bakımından bir sıkıntı olacagını da zannetmem çünkü piyasaya sunmuyorum şahsi kullanım için, eğer böyle modlanma imkanı varsa nereden başlamalıyım? (kodlama var, bilgi yok :D)

Windows lisanslı bir üründür modlayamazsınız onun yerine Linux'u deneyin.

Merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacaktı. Ben OS konusunda biraz takıntılıyım ve hepsini denedim ama istediğim keyfi hiçbirinden alamadım. Kodlama bilgim var (C++,Python, C#), kısacası ben mesela Windows'un bir isosunu indirsem ve bu ISO'yu kendime göre en ince ayrıntısına kadar modlama imkanım var m? Source'den temalara kadar, içindeki gereksiz hizmetlerden toplanan ürün verilerine kadar, yani her şeyi kendime göre dizayn etmek istiyorum. Yasallık bakımından bir sıkıntı olacagını da zannetmem çünkü piyasaya sunmuyorum şahsi kullanım için, eğer böyle modlanma imkanı varsa nereden başlamalıyım? (kodlama var, bilgi yok :D)

Bunu kodlayarak değil ama NTLite ile yapabilirsin.
Windows kapalı kaynak kodlu bir OS yapamazsın.

2 değişken tanımlamak kodlama bilmek değildir.
Linux'u neredeyse hiçbir şey yapmadan özelleştiriyorlar. Önce onunla başlayın. Sonra sistem programlama öğrenin. Bakalım dediğiniz kadar C (evet, bu işler C ile yapılıyor, raconu bu) biliyor musunuz, biliyorsanız sistem programlama öğrenebiliyor musunuz. Daha sonra ise Google amca ile yola çıkıp düzgünce Linux çekirdeğinden inşa etmeye başlayabilirsiniz. O da kaç yıl sürer bilmem.

Windows işini unut. Windows kapalı kaynak bir işletim sistemi. Yapacaksan Linux çekirdeği ile yap. Tabii bu yazılım bilginin seviyesine bağlı.

İlk başta herhangi bir Linux dağıtımını çatallayabilirsin. Kendi masaüstünü kendi paket yöneticini kendi uygulama mağazanı kendi pencere yöneticini yazarak başlayabilirsin.

Windows işini unut. Windows kapalı kaynak bir işletim sistemi. Yapacaksan Linux çekirdeği ile yap. Tabii bu yazılım bilginin seviyesine bağlı.

Aslında unutmaya gerek yok. Reactos adında açık kaynaklı Windows tabanlı bir işletim sistemi. Onu çatallayabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı