OS X 10.10.5 Yosemite Kurulum Sonrası Yapılacaklar

kapani

Hectopat
Daha fazla  
Sitede paylaşılan OS X 10.10.5 Yosemite RAW Kurulum İmajı'nı Windows'un yanına hardiskte Recep Baltaş'ın kurulum rehberinde bahsettiği şekilde kurulumu tamamladım. Masaüstünde clover adlı bir belge var kuran arkadaşlar bilir. Sizden ricam bu aşamadan sonra bana yardım etmeniz. Clover programını bir türlü çözemedim, Yosemite halen daha USB'den başlıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Clover bootloader yüklemen gerekiyor. Bunun detaylı anlatımı raw imajını indirdiğin konuda mevcut (uefi olarak kurulum yaptıysan bootloader kurulum esnasında ona göre yükleme yapacaksın). Kurulumu hemen yaptıktan sonra Clover Configurator uygulamasını aç (tavsiyem vibrant versiyonudur). Sonra masaüstünde Flash içeriği olan EFI sürücüsüne gir ve oradaki EFI dosyasını masaüstüne kopyala ve sonra flashını çıkarabilirsin. Sonra Clover Configurator'den mount efi kısımına gel mount efi'ye tıkla şifre ister şifreni gir ve devam et. Bu işlem sonucu masaüstüne NO NAME kısmında sürücü gelmiş olması gerekir. Eğer gelmediyse Finderı açıp sol tarafta da görebilirsin. NO NAME sürücüsüne girdiğinde EFI dosyasının içinde clover ve boot klasörleri var onları sil ve sonra masaüstünde flashtan almış olduğun EFI dosyasının içindeki clover ve boot dosyalarını oraya kopyala. Şimdi bilgisayarı yeniden başlat ve tekrar usbden boot et ve clover bootloader ekranına gel. Orada alt kısımda terminalin yanında cloverla ilgili bir seçenek var. Oraya gir. Add clover diye başlayan kısmı seç. Tekrar yeniden başlat direk Clover bootloader ekranının geldiğini göreceksin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı