OS X Harici AMD/NVIDIA Ekran Kartını Devre Dışı Bırakma

Bu yöntemi sadece aşağdaki özelliklere sahip Laptop’larda uygulayın
NVIDIA optimus / AMD Switchable Graphics kullanan NVIDA / AMD ve Intel HD Grafikler ve BIOS’tan kapatılamayan atanmış GPU’lar.
  1. DSDT / SSDT dosyası oluşturun ve bunları .asl olarak dönüştürün.
    • DSDT oluşturmak için Clover boot menü ekranında ‘ F4 ‘ tuşuna basın. Ardından sistemi başlatın. Clover, /EFI/Clover/ACPI/origin/ içine DSDT dosyalarını çıkartacaktır.
    • Bu çıkartılan dosyaları düzenleyebilmek için, bunların .asl formatına çevirmek gerekiyor. Bunun için iasl indirin:

iASL & Intel ACPI Tools x64 - HackintoshOSX.com

• Dosyanın içinden iasl ve /EFI/Clover/ACPI/origin/ içindeki dosyaları masaüstüne koyun. Şimdi terminali açın ve aşağıdaki lomutları girin;

Kod:
      cd ~/Desktop
      ./iasl -da DSDT.aml SSDT*.aml

• Şimdi bütün aml dosyaları .asl olarak decompile edilmiş oldu.
  2. Intel HD Graphics ve varsa atanmış GPU’yu içeren DSDT / SSDT dosyalarını belirleyin.
  3. Eğer Intel HD GFX0’ları IGPU adlandırırsanız , bu değisiklikleri ilgili bütün DSDT / SSDT dosyalarında yapın.
  4. Atanmış GPU’ larda _INI metodu bulun ve metot sonuna _OFF ekleyin

liRlcrG.png

5. Compile ile hataları kontrol edin. Eğer "Object is not accessible from this scope (_OFF)” hatası alırsanız, _OFF metodu aynı SSDT içine dahil değildir. Bunu çözmek için SSD’ye bunu bağlamanız gerekiyor.

Kod:
    External(\_SB_.PCI0.RP05.PEGP._OFF, MethodObj)

Önemli:
    Burada External graphics device \_SB_.PCI0.RP05.PEGP yolunu sisteminize uygun olarak değiştirmek zorundasınız. Buna dikkat edin.

6. IGPU ve varsa atanmış GPU ile bağlantılı bütün SSDT aml olarak kaydedin. Ve bunları bootlaoder içindeki ilgili yere koyun. ( SSDT.aml, SSDT-1.aml, SSDT-2.aml vs. )
  7. Sistemi yeniden başlatın ve Sistem bilgilerinden Graphics / Display kontrol edin. Burada sadece Intel HD görüyorsanız uygulama başarılı olmuş demektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu biraz hort olacak ama başka yerde kaynak bulamadığım için sorma mecburiyetinde kaldım. @montezuma hocam 3 noktada takıldım.
1. Clover Bootloader ekranında f4 tuşuna bastım sonra mac sistemini başlattım, ama bahsettiğin dizinde dsdt dosyaları oluşmadı. Bende windows üzerinden aida64 programıyla forumda ki anlatımlar sayesinde dsdt dosyalarını oluşturup mac sistemine atmayı başardım(uzantıları windows ortamında .bin şeklindeydi ben mac ortamında .aml olarak değiştirdim)
2.Terminalde girdiğimiz kodlar vasıtasıyla decompile olmuş dsdt dosyalarının .asl olacağını yazmışsınız ama bende .dsl uzantılı oldu.
3.İşleme devam ettiğimde .dsl uzantılı dosyaları dsdt editör ile görüntülediğimde bahsettiğiniz 2. ve 3. maddelerle ilgili aramalarımda hiç bir şey bulamıyorum o aşamada ne yapmam gerekiyor ?
cevabnız ve ilginiz için ayrıca teşekkür ediyorum şimdiden :mutlu:

Bu konuyu görüntülü anlatım yapabilirseniz daha iyi anlayabiliriz. Yazıları okuyunca ben de birşey anlamadım.

Sağlıklı bir şekilde DSDT çıkartmak için Linux kullan. Bunun için aşağıdaki rehberden Linux USB hazırlama rehberine git.
Laptop'lar için DSDT / SSDT Yamalamak

Ardından DSDT çıkartmak için ayrıntılı rehber için şunu kullan:

2 ve 3.madde de için şu yamayı kullan:
Kod:
#Maintained by: RehabMan for: Laptop Patches
#graphics_Rename-GFX0.txt

# Note: Most DSDT/SSDTs use GFX0 for the integrated graphics device,
#  but there are few renegades that use VID or AGP1.
#  If your DSDT uses VID or AGP1 instead of GFX0, see the
#  alternate patch "Rename VID/AGP1 to IGPU"

# sometimes there is already IGPU used for other things
into_all all code_regex IGPU, replaceall_matched begin IGFX, end;

# rename GFX0 -> IGPU for better power management
into_all all code_regex GFX0\. replaceall_matched begin IGPU. end;
into_all all code_regex \.GFX0 replaceall_matched begin .IGPU end;
into_all all code_regex \sGFX0, replaceall_matched begin IGPU, end;
into_all all code_regex \(GFX0 replaceall_matched begin (IGPU end;
into_all all label GFX0 set_label begin IGPU end;
into_all all label _SB.PCI0.GFX0 set_label begin _SB.PCI0.IGPU end;
into_all all label \_SB.PCI0.GFX0 set_label begin \_SB.PCI0.IGPU end;
into_all all label _SB.PCI0.GFX0.DD02 set_label begin _SB.PCI0.IGPU.DD02 end;
into_all all label \_SB.PCI0.GFX0.DD02 set_label begin \_SB.PCI0.IGPU.DD02 end;
into_all all label ^^GFX0 set_label begin ^^IGPU end;
into_all all label ^GFX0 set_label begin ^IGPU end;

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı