OS X kurulumuna erişemiyorum

alituna

Megapat
Daha fazla  
Bios ayarlarımda bahsettiğiniz secure mode ve usb configuration yok. Bios ayarlarımın eski olduğunu düşünüyorum ancak güncelleyemiyorum.
upload_2014-4-8_17-49-38.png

@alituna öncelikle technopat'a hoşgeldiniz. Temel donanım bilgilerinizi imzanıza eklemenizi rica ederiz. Böylece sisteminizi tanıyarak size daha kolay bir şekilde yardımcı olabiliriz.
Bios ayarları bilgisayardan bilgisayara göre değişiklik göstermektedir. İlk kurulumu sorunsuz bir şekilde başlatmak bios ayarlarının uygun olmasıyla beraber sistemin de uyumlu olduğunu gösterir.
Bilgisayarınıza os x kurmak için bios ayarlarını yapmadan bir usb hazırlayarak deneme yapın. Muhtemelen bios ayarı gerektirecek problemlerle karşılaşmazsınız. Ama kesin bilgi veremeyiz. Deneme yapmalısınız. Ve deneme yapmaktan çekinmeyin. Şahsen zamanında uygun ayarları yakalamak için bir ay içerisinde en az 20 kurulum yaptığım oldu.

Siz usb'yi boot edememişsiniz. Bilgisayar açıldığında F12 tuşuna basarak boot menüsüne girin ve usb'yi seçin.
boot menüsünü kaçırabilirsiniz. Şöyle yapın açma düğmesine basar basmaz 1 sn aralıklarla F12'ye basın. boot menüsü açıldığında basmayı bırakın ve usb üzerine gelip "enter" tuşlayın :)

Bu hata os x kurulumu ile alakalı değil. Flash diskinizde bir problem olabilir. Mümkünse farklı bir tane kullanın. Usb'yi tekrar hazırlayın ve farklı usb girişlerinde deneyin. Bazen usb 3.0 portları da boot sırasında problem yaratabiliyor.

Hayır. Mesajları okurken doğru bir şekilde anlayın ve yorumlayın. Bakın hata verme ihtimali olan usb 3.0
"Bazen usb 3.0 portları da boot sırasında problem yaratabiliyor." cümlesi bu anlama gelmektedir. usb 2.0dan bahsetmediğime göre bir hata olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı