Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Merhabalar. Grundig UBS i5 v2 laptopum var. USB wifi adaptör mavericks'te ağları görüyor ama bağlan deyince orda takılı kalıyor(rt5572 chipset). Driverı doğru şekilde kurduğuma eminim. Sorun intel smart connect technology'yi etkinleştiremememden kaynaklanıyor olabilir çünkü dual boot windows kullanıyorum. Windows'ta da aynı sorun vardı tamamen. Ağları görüyor ama bağlan deyince takılıyordu ben de BIOS'tan intel smart connect technology'yi etkinleştirdim. Yazılımını yükledim windows'ta ondan sonra bu sorun düzeldi. Ancak Mac için bunun yazılımı yokmuş sanırım. Nasıl düzeltebilirim Mac'te bu sorunu?
Şöyle deneyelim:
DPCIManager indir. Programı aç ve PCI List içinde senin USB Adaptörünü bul. Pruduct ID ve Vendor ID not et. Şöyle gözükmesi lazım:
Product Id: 0x7601 Vendor Id: 5263 ( Bunlar örnek değerler.Sende farklı olabilir).
Şimdi bunları ondalık değerlere çevirmek lazım( HexDecimal'den Decimal). Bunun için şu siteye git: Hexadecimal to Decimal Converter
Burada senin Product ID' yi ondalık değere çevir. Örnek olarak yukarıda verdiğim 0x7601 convert yaptığında 30209 sonucu alırsın. 5263 için yine 5263 aynı sonuç çıkacaktır.
Ardından System/Library/Extensions/RT2870USBWirelessDriver.kext/Contents içindeki Info.plist dosyasını aç ve şu kodları bul:
Eğer senin yukarıdaki aldığın sonuç ile aynı ise bir şey yapmana gerek yok. Farklı ise idProduct ve idVendor değerlerini senin aldığın değerler ile değiştir.
Şimdi Disk izinlerini ve cache dosyalarını onaralım. Bunun için Terminali aç ve şu komutları gir: