Osmanlı Devleti'nin yıkıldığına sevindiniz mi üzüldünüz mü?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

M3rt0o

Centipat
Daha fazla  
Bu da bir gurur yeniden eski sınırları da görmek isterdim.

Osmanlı Devleti'nin yıkıldığına niye üzülelim ki zaten yıkılmadı küçüldü ve rejim değişikliği olarak günümüz Türkiye'sine döndü.

Son düzenleme:
Osmanlı yıkıldığına neden sevinelim? Bu Türkçülüğe ters bir düşünce. Sadece cumhuriyet daha güzel bir yönetim biçimi bana göre. Atatürk bunu sağladığı için çok büyük birisi. Atatürk inkılaplarının hepsini destekleyip seviyorum lakin bu Osmanlı'yı sevmediğim anlamına gelmiyor. Fatih Sultan Mehmet'i de seviyorum Mustafa Kemal Atatürkü'de.

Osmanlının yıkılması bir şeyleri değiştirmez, devlet aynıdır. Tarihten bu yana 2 Türk devleti vardır: Batı ve Doğu. Bunların sadece iktidarları ve yöneticileri değişmiştir. Ha şu mevzuya gelecek olursak tabi ben de Türklerin tekrardan büyük cihanşümul devletler kurmasını isterim.

Sevinçten yerimde duramıyorum şu an(!).

Sevinilecek üzülecek bir durum yok, geçmişte kalmış bitmiş.

Osmanlı büyük bir devletti ama bu büyüklüğün kaymağını sadece hanedan yiyordu. Anadolu halkı açlıktan geberirken ek vergiler alınıyor, erkek çocuklar askere alınıp Avrupa'da seferler düzenleniyordu.

Kendi içindeki bazı sorunlar nedeniyle zayıflayıp son günlerini yaşarken de hanedan üyeleri Anadolu halkını yabancı devletlerin eline bırakmıştı. Özellikle o dönem yaşayan biri olsam Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına, dolayısıyla Osmanlı'nın ortadan kalkmasına çok sevinirdim diye tahmin ediyorum.

Cumhuriyet ile beraber memuru köylüsü işçisi bütün Türk milleti seviye atladı.

Niye sevinelim. Kaldı ki Türkiye Cumhuriyeti gökten zembille mi indi? Aynı devletin rejimi değişti. Devlet adamları yoktan var olmadı. En başından kurucu kadro zaten Osmanlı'da rütbeli subaylar ya da devlet çalışanlarıydı. Bir devlet yoktan var olmaz, geçmişin temelleri üzerinde var olur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı