Soldier_Boy
Decapat
Merhaba, Osmanlı ile ortodoks olup sonra ise Roma imparatorluğu kurmak istiyorum. Bu mümkün mü? (EU4)
Son düzenleme:
EU4'ten bahsediyorsan mümkün.
Bari katolik ol gerçek bir roma imparatorluğu kur.
Evet EU4'ten bahsediyorum, tek yapmam gereken şey ortodox isyanı çıkarıp onları başarılı yapıp sonra ise sınırları roma gibi yapmak mı?
Hocam katolik osmanlı ile zor ya ortodox toprağı çok var diye ortodox dedim zaten![]()
@Soldier_Boy isyana gerek yok diye hatırlıyorum, ortodoks topraklarının sayısının Müslüman topraklarından fazla olması yeterliydi. Oyunun başında Arnavutluk ve Bizans'ı almak yetiyor sanırım.
Ayrıca ortodoks olmadan önce İstanbul'u başkent yapan kararı uygulamalısın. Müslüman olunca o seçenek gidiyor ve erkenden imparatorluk olamıyorsun.
@Soldier_Boy o sıkıntı biraz, evet. Yerinde olsam ortodoks osmanlı için yeni bir save açardım.
İsyancılar aracılığıyla din değiştirmek için de topraklarının çoğunluğunun ortodoks olması gerekiyormuş o yüzden yeni bir save açmadan biraz uğraştırır seni bu durum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.