Osmanlı'nın ömrü nasıl olurdu?

Burada önemli detay ülkenin başında kim olduğu. Gerçekten siyasi olarak güçlü bir lider olsaydı benim görüşümce Osmanlının ömrü çok daha uzun olurdu. Tüm Dünyanın savaştan yorgun düştüğü zamanlarda, Osmanlı artık "hasta adam" pozisyonundan çıkardı. Hatta bu süreçte kendi silahlarını üretip dış ülkelere satabilecek duruma geldiğini varsayarsak, o zaman işte gerçekten eski gücüne ulaşabilirdi.

Burada önemli detay ülkenin başında kim olduğu. Gerçekten siyasi olarak güçlü bir lider olsaydı benim görüşümce Osmanlının ömrü çok daha uzun olurdu. Tüm Dünyanın savaştan yorgun düştüğü zamanlarda, Osmanlı artık "hasta adam" pozisyonundan çıkardı. Hatta bu süreçte kendi silahlarını üretip dış ülkelere satabilecek duruma geldiğini varsayarsak, o zaman işte gerçekten eski gücüne ulaşabilirdi.
Siyasi olarak güçlü bir lider olması Osmanlının var olmaması manasına gelmiyor mu ? Nitekim gelecek olan lider anlayacaktı ki monarşi uzun süremez haliyle parti sistemine geçerdi ve fikir istişaresinde ülkeyi yönetecek bir zemin oluştururdu.

Birinci dünya savaşında tarafsızlık pozisyonunda durup Rus limanlarını bombalamasaydı nasıl bir senaryo aklınıza gelirdi almanlarla mı papaz olurduk bu sefer de? Biraz savaşa çekildik sanki bizim açımızdan iyi olmamıştı.

Tarih o olmasa ne olurdu bu soyle olsaydi nasıl olurdu diye konusulmaz ve tarih bir kere yazilir ben bunu yanlış buluyorum fakat ne olursa olsun cok uluslu bir devlet oldugu icin yine yıkılacaktı 1.dünya savasinda birçok ulke Osmanlı'yi zaten paylasmisti sen girmesen onlar giricekti aslında sordugunuz sorunun cevabi yok bunun cevabini kimse veremez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı