Ot gibi yaşayan biri ne yapmalıdır?

19 yaşındayım, bu yaşıma kadar adeta ot gibi yaşadım. Ne bir tatile gittim ne bir kafede oturdum ne de kız arkadaşım oldu. Hayatı boşa yaşıyor ve artık bir şey yapmak için geç kalmışım gibi. Arkadaşlarımı geri çevirdiğim için artık onlar da çağırmıyor. Aslında çok gitmek istiyorum ama üstümde bir üşengeçlik oluyor. Bunun da kiloyla ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu sene üniversiteye gideceğim orada da böyle olmasını istemiyorum. Ne önerirsiniz?
Daha erken bile.Spora git,yeni video oyunları oyna,kitap oku
 
Maalesef ki bu dünya da para her şeyi çözüyor.
Böyle bir şey yok. Sosyalleşmeye yetecek param var ama bunun sayesinde daha da yalnız ve boş bir hayat yaşıyorum :D para kazanmak için bile çabalamıyorum. Çünkü ekonomiye asgari düzeyde dahilim. İyi mi, ne açıdan baktığına bağlı. Daha sosyal dönemlerimde hiç param yoktu. Paso ücretsiz etkinlik falan kovalardım. Para teferruat. Çok zengin ortamlarda takılmak istiyorsan gerekli fakat o parayı kazanmak için zaten networkünün öyle olması lazım. Çok şanslı değilsen(sınıf atlamanı sağlayacak) o ortamlara girmeye gerek duyacağın bir hayat yaşamayacaksın. Buna insanların çoğu da dahil. O sebeple sosyalleşmen için para lazım değil çünkü sosyalleşmek isteyen çoğu insan da senin benim gibi mütevazi kazanıyorlar. Bu ekonomide zor gerçi de normalde 50k TL ile çok temiz 2 gün de geçirirsin illa o ortamları da göreyim diyorsan. 50k krediyi de asgarilisi bile 2-3 yılda öder. O sosyal çevreyi de korumak senin iletişim becerilerine bağlı. Yani para teferruat esas mesele iletişim kurmak.

Konu sahibine gelirsem de abi çok takma. Bunu yapmadım şu olmadı dediklerini gerçekten isteseydin bunun için çabalardın. Kaldı ki dolu bir hayat yaşamak bu değil ki. Bunlar dışadönüklerin ön plana getirildiği, toplumsal kuralları dışadönüklerin yazdığı dünyada oluşturulan bir sanrı. Kimse beni Maldivlere tatile çıkmanın Ayn Rand okumaktan daha değerli olduğuna ikna edemez. Toplumsal dayatmaların birçoğu dışadönükler tarafından yapılıyor. Çünkü sahnenin önündeki insanlar onlar. Birçok insanı etkileme, manipüle etme yeteneklerine sahipler. Siyasetçiler misal. O sebeple içedönük bir yapınız varsa öyle yaşayın, dışadönüklerin normlarına uymak zorunda değilsiniz(asosyallik veya sosyal fobi gibi şeyler için uzman yardımı almanı öneririm, ben karakterin içedönük olduğunu varsayarak takma diyorum).
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı