333365

Yottapat!
Bin Çözüm, Bir Efsane Zamanın Tanığı Çözüme Giden Yol 1000'e Doğru
Makaleler
65
Otel rezervasyonu için Hotels sitesinin fiyatlarını bir tık uygun buldum. İnternette ufak araştırma yaptım ancak birtakım sorunlarının olduğunu gördüm. Sorularımı ve aklıma takılan sorunları belirteyim. Yorumlarınızı bekliyorum.
  • Türkiye'de temsilcisi yokmuş. Galiba Amerika merkezli kuruluş. Sorun yaşanması halinde, muhatap bulunması zormuş.
  • Hotels bazen otellere parasını ödemiyormuş. Sokakta kalınma ihtimali de varmış.
  • Her ne kadar fiyat TL olarak ödense de Euro'ya çevriliyormuş. Sonradan ekstra para çekilme ihtimali varmış.
  • Hotels, çalışmadığı otelleri de sitesinde göstermeye devam ediyormuş.
İnternetten okuduğum sorunlar bunlarmış. Bunların doğruluk payı nedir? Rezervasyon için Hotels'i kullanan var mı? Bu sorunların doğruluk payının olup olmadığını da bilmiyorum. İnternetten net bilgi de bulamadım. Forum sitelerinde gezindim ancak bu siteyle alakalı konuya da denk gelemedim. Daha önceden bu siteyi kullanan varsa onların fikir ve düşüncesini alabilmek, aklımdaki soru ve sorunların yanıtını alabilmek için konuyu açtım. Fikir ve düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim, şimdiden cevaplarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam size şöyle bir fikir verebilirim, biraz teknolojiden uzak olsa da oteller ve apartların en sevdiği yöntem sizin siteden baktığınız otele telefonla ulaşıp sitede bu şekilde fiyatı olan bu odayı tutmayı düşünüyorum demeniz. Site komisyonu kesilmeyeceği için fiyat anlamında avantaj sağlama ihtimali de mevcut. Tabi çok kurumsal büyük bir otelde geçerli olmaz bu. Ama otelin aktif olup olmadığının da kesin kanıtı olur.

Yaşanabilecek iptal/iade sorunları olacağını pek sanmıyorum çünkü hangi güne kadar ücretsiz iade olduğu da son gün iade ettiğinizde ne olacağı da kurallarla belirtilmiş. Ben bu durumlara dikkat ettiğim için sorun yaşamadım bugüne kadar.

Anlıyorum. Normalde Hotels kullanmak istiyordum. O yorumları görünce istemsizce kullanmak istemedim ve otellerin çoğunluğu galiba bu sistemi kullanıyor. Neredeyse her otelin ismini görebiliyorum. Diğer sorularım hakkında bir fikriniz var mıdır acaba? Yardımınız için de teşekkür ederim. @Mustafa.Kaan.

Hocam açıkçası ben böyle müşteri hizmetleri ve memnuniyetine bağlı oluşumlarda her kötü yorumu çok ciddiye alamıyorum insanlar prosedürlere hiç dikkat etmeden bodoslama giriyorlar sayfayı okumaya bile tenezzül etmeden sonra başım yandı diyip suçluyorlar. Hotels.com'daki iade kuralı son 3 güne kadar kesintisiz iade, son gün iade ederseniz de 1 günlük paranın yanması şeklinde hatırlıyorum. Direkt telefonla ulaşma durumunda ise kapora hariç ödeme otelde olacağı için tam paranız yanmaz, kapora yanar.

Temsilci konusunu bilmiyorum hocam dediğim gibi hiç işim düşmedi bu anlattığım şekilde davrandığım için, Booking de aynı şekilde euro/tl çevirimi yaparak alıyor ödemeyi ama fiyatta bir fark görmedim. Sadece siz belli bir Euro karşılığında rezervasyon yaptırırsanız ve otelde ödemeyi seçtiyseniz kur miktarı değişirse o değişen kurla TL ödemeniz gerekebiliyor olabilir otele, ondan emin değilim ama TR otellerinde bu durumun olmaması gerekli. Ayrıca zaten orada ödemeyi seçtiğiniz bi otelde son güne kadar iade yapabiliyorsunuz demek oluyor.

Yardımınız ve kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. Bizim insanımızın biraz bodoslama daldığı doğrudur. Otelin birisinde gördüm. Çift konaklama şartlarında evlilik şartı gerektiği yazıyor. Çift otel tutmuş ve evlilik cüzdanını göstermemiş. Otel de konaklamasını yapmamış. Hotels'i suçlamış. Çift konaklamalarında evlilik şartı gerektiği de açık şekilde yazıyor otel kuralına göre. @Mustafa.Kaan.

Yardımınız ve kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.
Estağfirullah hocam tecrübelerimi aktardım sadece. Rica ederim, iyi günler.

Yardımınız ve kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. Bizim insanımızın biraz bodoslama daldığı doğrudur. Otelin birisinde gördüm. Çift konaklama şartlarında evlilik şartı gerektiği yazıyor. Çift otel tutmuş ve evlilik cüzdanını göstermemiş. Otel de konaklamasını Çift konaklamalarında evlilik şartı gerektiği de açık şekilde yazıyor otel kuralına göre. @Mustafa.Kaan.
Hiç sormayın hocam insanımız böyle, ben mesela bu konuyu direkt otele sorarım problem mi değil mi diye. Arkadaşımın nişanı için kız arkadaşımla konaklayacağımız yerleri bu şekilde seçtim yoksa muhtemelen paramız yanardı.

@Mustafa.Kaan, insanımız kendi hatasını doğrudan otel rezervasyonu yapan aracı siteye kesiyor. Yanlış bilgi yaymış oluyorlar ve yorumu okuyanlar da doğal olarak telaş ediyor. Siteyi daha önceden kullanmamış biriyse de endişelenmekte de haklı benim gibi. Orayı okumadıkları yetmiyor gibi oteli arama zahmetinde de bulunmuyorlar. Ne denebilir ki?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı