Landslide
Zeptopat
Daha fazla
Merhaba, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Konuyu nereye açacağımı bilemediğim ve işimin aciliyetinden kaynaklı buraya açtım. Umarım doğrudur. Lafı çok uzatmadan konuya gireceğim.
Bazı sebeplerden ötürü bir süreliğine oto yıkama ve otopark yerine ben bakıyorum. Ama sıfır bilgim var; malzemelerin adlarını bile bilmiyorum, o derece vahim bir durum. "leb" demeden "leblebiyi" anlamanızı umuyorum.
Yaptığım işlemleri yazıyorum:
Velhasılkelam, durum böyle. Diyecek olursanız; parlatıcı, jant spreyi, oto yıkama eldiveni vesaire hiç elimde yok. Bunlar ve bunların kullanımı hakkında bilgim de yok.
Sizden rica ettiğim şey:
2. bez
Bazı sebeplerden ötürü bir süreliğine oto yıkama ve otopark yerine ben bakıyorum. Ama sıfır bilgim var; malzemelerin adlarını bile bilmiyorum, o derece vahim bir durum. "leb" demeden "leblebiyi" anlamanızı umuyorum.
Yaptığım işlemleri yazıyorum:
- Aracın paspaslarını bir kenara bırakıyorum.
- Tazyikli suyla aracı yıkıyorum.
- Sonra köpüklüyorum. Paspasları da aynı şekilde yıkıyorum.
- Fırçayla lastikleri ve jantları temizliyorum.
- Arabayı, iki süngerle veya bezle siliyorum: Bir tanesini camları temizlemek için, diğerini de aracın geri kalanını yıkamak için kullanıyorum. Daha önce fırçayla yıkıyordum ama bunu düzelttim; çizik vesaire problemi oluşuyormuş.
- Sonrasında tekrar suyla temizliyorum.
- Kapı aralarına su tutuyorum.
- İlk görseldeki bezle aracı kurulamaya ve temizlemeye çalışıyorum.
- Ardından 2.ci bezle temiz bezle camları temizliyorum, başka bir bezlede kapı aralarını temizliyorum.
- Bundan sonra aracın içine geçiyorum: Hava basıyorum, sonra süpürgeyle tozları ve diğer şeyleri temizliyorum.
- İlk görseldeki bezle torpidoyu, direksiyonu, kapı içini vesaire siliyorum.
- Sonra ikinci görseldeki bezle bir daha üstünden geçiyorum.
- Kuruyan paspasları araca yerleştirip kağıtları koyuyorum ve bir kenara park ediyorum.
Velhasılkelam, durum böyle. Diyecek olursanız; parlatıcı, jant spreyi, oto yıkama eldiveni vesaire hiç elimde yok. Bunlar ve bunların kullanımı hakkında bilgim de yok.
Sizden rica ettiğim şey:
- Nasıl yapılır, neler lazım?
- Örneğin parlatıcı sadece torpidoya mı yoksa kaportaya mı kullanılmalı?
- Yaptığım işlemleri sırasıyla bu şekilde mi yapmalıyım?
2. bez
Son düzenleyen: Moderatör: