Otobüste yaşlılara gerçekten yer vermeli miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Böylelerine yer vermektense hiç vermem daha iyi. Ama gerçekten ayakta zor duran veya güzel bir şekilde rica eden birisine yer vermemiz her zaman için doğru olandır.
 
Otobüslerin hepsinde yaşlıların öncelik hakkı olan koltuklar vardır. Tabana yakın konumlandırılmıştır, bu sayede oturup kalkmaları kolay oluyor. Çoğusu bu koltuklarda oturanlara bir şey demiyor, gitmiş en arkada oturduğum koltukta benden yer istiyorlar. O alçak koltuklar boşuna konulmuyor. Yaşlı, engelli, hamile bayan için öncelikli diye tonlarca uyarı yazıları var.

Dediğin gibi çoğusu gıcıklık yapıyor. Yer varken senden yer isterler.
 
Bana çılgın görünür bunların hepsi. Hepsi de tahta ulaşmak ister. Bu onların çılgınlığıdır. Çokluk çamur oturur tahtın üstünde, taht da çokluk çamurun üstünde oturur. Tamamıyla kültürel farklılıklar. Yer yer benzer ve benzersiz olabilir durumlar. O anki ruh halime bağlı aslında. Nereden çekerseniz oraya gelebilecek bir durum sonuçta.
 
Senin cevabından sonra ne dedi peki? Yaşlıların bedenlerinden çok zihinleri yaşlanıyor heralde, empati duygularını kaybettiklerine göre.
 
Nöbetim olmadığı gün yorgun değilsem genelde yer veriyorum. Yorgun olduğum günlerde de güzelce yer isterlerse veriyorum.
 
Otobüs durağa yanaşmadan iteliyorlar beni. Sebebi ise en önlerde yer kapmak. Taht kavgaları hiç bitmiyor otobüslerde.
 
Bence otobüsler yaş gruplarına göre ayrılmalı; 15-30 yaş grubu 30-55 yaş grubu ve 55-65+ yaş grubu olarak. Tabii böyle bir sistemin Türkiye'de pek işleyeceğini sanmam. Yalnızca bir düşünce.
 
Ben de para veriyorum, sabahın köründen akşama kadar okulda yoruluyorum, sağlık sorunu olmayan, sabahtan akşama kadar TV izleyip, canı sıkıldığı için tam iş-öğrenci çıkış saatinde otobüse binen, yaşlılara neden yer vereyim?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…