Otobüste yaşlılara gerçekten yer vermeli miyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Cedric Diggory

Kilopat
Katılım
27 Mart 2019
Mesajlar
9.067
Makaleler
5
Çözümler
25
Merhaba geçen gün otobüste Yenibosna'dan Beylikdüzü'ne kadar ayakta gittim. Geri dönerken çok yorulmuştum otobüste bir yer bulup oturdum. Ama oturur oturmaz bir teyze, yaşlılara saygı diye bir şey kalmamış dedi genel herkese tabii. Ardından sözü bana getirdi 18 yaşında gençsin utanmıyor musun diye bağırdı. Ben de o an dedim ki bizde yorulmuyor muyuz 2 saat ayakta otobüste gittim inince 1 saat yürüdüm benimde canım yok mu dedim. Gerçekten yaşlılara otobüste yer vermeli miyiz? Sizinde görüşlerinizi almak istiyorum.
Ha bu arada benzer konu yeni açılmış pardon.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen çocuğu olanlara veriyorum ve yaşlı kısmına, bazıları gelip kafama dikiliyor(Max yaşı 30) onlara asla vermem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanın dış görünüşünden gerçekten oturması gerekip gerekmediğini anlayabilirsin zaten, gerekmediğini düşünüyorsan bırak ayakta dursun.
 
Mızmızlanan yaşlılara yer vermeyeceksin arkadaşım. En sinir olduğum şey. Ricada bulunsalar veya ayakta duramayacak kadar kötü görünüyorlarsa her türlü yer veririm onlara. Gidip de gençliğime laf atacaksa hiç kusura bakmasın asla yer vermem.

İstanbul'da 17 numaralı hat var. Her gün yer verme kavgası olur. Yaşlılar kendi aralarında yer kavgası yapıyor, siz düşünün. Şoförler de bıkmış valla. Eskiden özel işletmenin otobüsleri vardı bu hatta, ücretsiz kartlardan dolayı kazançları düşüktü ve bu hattan bıkmışlardı. Hat tekrardan İETT'ye verilmişti. :)
 
Gençliğe laf atanların genç yaşlarda ipe sapa gelmez kişiler olduklarını düşünüyorum. Bu insanlar 50+ yaş üstü günahsız inmedi ya gökten, tek farkları daha erken doğmuş olmaları. Oturmak için rica eden veya görünüşten sağlık problemi belli olanlara yerimi vermekte hiç çekinmem.
 
Güzelce isterse veririm. Başıma dikilip tüm yol boyunca sinirli şekilde bana bakarsa ineceğim durağa kadar yer vermem. Bazı tipler var ki arka boş olduğu halde önde başıma dikilip yer bekliyorlar. Az daha ilerlese arka boş ama adamın işi gençliğe sövmek için yer aramak tabi ki.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı