Otomatik giriş yapmak için nasıl kod yazılmalı?

thesunset

Hectopat
Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
859
Çözümler
3
Yer
unknown
Merhaba, X adında bir programım var, bu program sabah bilgisayarın 9:30'da zamanlı acılması ile, X program da otomatik acılıyor peşine, bu programın içerisinde bir login ekranı var, bu ekranı otomatik bir şekilde acıp, giriş için sırası ile -> kullanıcı adı, şifre ve parola <- bilgilerini girip, -> giriş((buton)) <- yapmasını sağlayabilecek bir, program/ yazılım/ vb araçlar var mıdır? Ya da bunu benim yapmam ile beraber kayıt altına alabilecek bir program?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nereye giris yapilacagina gore degisir.

Desktop uygulamalar login bilgilerini genelde bir yerlerde saklarlar. ( Sifreni saklayani da var, JWT vs saklayani da ) Buralardan cikarabilirsin bir seyler.

Bir web sitesine otomatik login yapmak istiyorsan da basit bir script yazarak POST istegi atmasini saglayabilirsin.

Senin yapman ile kayit altina alan program teknik olarak keylogger oluyor, tavsiye etmiyorum.
 
Merhaba,

Bahsettiğiniz konu robotic process automation (RPA) kapsamındadır. Automation Anywhere ve UIPath bu alanlarda başı çekmektedir. Ancak bu programlar ücrete tabidir (UIPath'in eskiden ücretsiz versiyonları bulunuyordu, hala aynı şekilde mi bilemiyorum). Talep ettiğiniz işlemleri Mini Mouse Macro ile yapabilirsiniz, diğer RPA ürünlerine yakın bir üründür ve ücretsizdir.

Alternatif olarak Powershell biliyorsanız bu işlemi yapması için bir script yazıp görev zamanlayıcı kullanarak belli zamanlarda çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Bir web sayfası üzerinde çalışıyorsa yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi Post isteği de iletebilirsiniz, ancak sitenin önünde bir JS çalışıyorsa bu Post isteğiniz başarısız olacaktır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı