Daha 17 yaşındayım ama araba kullanmayı babam yavaştan öğreteceğini söyledi ve dedi ki otomatik vites ehliyeti al. Kullanması kolay olduğu için kadınlar kullanır deniyor ya insanlar arasında benimde kafama takıldı. Nedir bu olay?
Doğru bir cümle değil, kadınların erkeklere göre kafa olarak daha geride olduğu tabiri ortaya çıkıyor bu söylem, doğru bulmuyorum. Vites şanzımanının cinsiyet ile alakası olmaz. Kadınlar erkeklere göre araba sürme konusunda iyi değil ama bu tabiri bu şekilde kullanmak doğru gelmiyor bana. Belki ben abartıyorumdur.
Ehliyeti manuel vites al, istersen daha sonra otomatik vites kullanırsın. Otomatik vites ehliyeti alırsan manuel vites araç kullanamıyorsun legal bir şekilde bildiğim kadarıyla. Ayrıca o düşünce bence aşırı saçma.
Avrupa'da, Japonya'da, ABD'de erkek yok o zaman! Çünkü manuel araç bulamazsınız oralarda. Bulursunuz da nadir.
Akıllı mantıklı toplumlarda, arabaya tapmıyorlar çünkü, arabayı araç olarak kullanıyorlar, ha bazı ülkelerde(örn; Japonya) Sırf modifiye yapılan arabalar var, zevkine, trafiğe kapalı yerlerde drift yapanlar var. Onlar da normal araba değil zaten. Araba kullanmanın zevki kalmazmış. Arabayla şehir içinde fantazi mi yaşıyor bazıları anlam veremiyorum?
Otomatik vites kadar rahatı var mı? Hele TR'de, şehir içinde. Hele de İstanbul'da yaşıyorsanız, manuel alın da görün... Ayak kalır mı artık? Depriyaja bas, çek, bas, çek!
Geçen gün İzmit'de tır süren teyze gördüm. Yüklüydü tır. On numara kendinden emin bir duruşu vardı. Şaşkınlık içerisinde ufuktan kaybolana kadar tıra bakakaldım.[emoji23]
Otomatik bile kullanılacaksa ehliyetin manuel alınmasını düşünenlerdenim sebebi ise manuel kullanırken put gibi arabanın gitmesini beklemek yerine hareket etmen, elin vitese gidecek sonra o sıra direksiyonu tek elinle tutacaksın ve kaçırmaman gerek bunları otomatikde zor alışırsın. Bana her ikiside kolay geliyor zaten aracın kavrama noktasını kas hafızana aldımmı iş bitiyor.