Otomatik voltaj yapınca bilgisayar kilitleniyor

YusufYavuz

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemciye giden voltaj ayarını otomatikte bıraktığımda bilgisayarım masaüstünde bir şey açar açmaz kitleniyor. Voltajı kendim ayarladığımda genellikle bilgisayar kilitlenmiyor ancak bazen oyundayken bir anda kitlenip ses takılıyor. Sorun ne olabilir? İşlemcinin kendisinde mi, RAM'de mi yoksa anakartımda mı bir sorun var?

İşlemcim: Ryzen 5 1500X 3.7GHz (3.8GHz'in üstüne çıkamıyor yine kitleniyor.)
RAM: Reeinno 1x8 DDR4 2400MHz
Anakart: MSI B450M PRO-VDH

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun genelde voltaj yetersiz geldiğinden oluyor. Kaç 3.7'den 3.8'e çıkarmak için kaç V veriyorsun? BIOS'dan yapıyorsun değil mi?
Evet BIOS üzerinden yapıyorum deneme yanılma yöntemiyle voltaj arttırımı yapıyorum ancak baya arttırmama rağmen hiçbir türlü 3.8GHz'e çıkamadım. Bu benim için sorun değil benim asıl merak ettiğim bu donmaların neden olduğu.

Auto'da doğaldır, elle ayarlamanız gerekiyor.
Bilgisayarın kitlenmesi bana normal gelmiyor nedense başka bir sistemde kuzenim otomatikte kullanıyor ve sorunsuz.
Varsayılan voltaj kaç V? Sen kaç V vermeye çalışıyorsun 3.8 GHz'ye çıkmak için?
Şuan varsayılan voltaja bakamam hatırladığım kadarıyla 1.25 idi. Benim için OC yapınca kitlenmesi şuan sorun değil, problemim neden bilgisayarım bir anda kitleniyor. Hatta BIOS güncellemesi yaparken de kitlendi anakartım garantide şuan.

Şuan varsayılan voltaja bakamam hatırladığım kadarıyla 1.25 idi. Benim için OC yapınca kitlenmesi şuan sorun değil, problemim neden bilgisayarım bir anda kitleniyor. Hatta BIOS güncellemesi yaparken de kitlendi anakartım garantide şuan.
Peki sen kaç V veriyordun? Voltajı 1.3 yapıp dene. İse yaramazsa Nob/SOC voltage kısmını 1.1 yapıp core voltage kısmına dokunma, 1.3'de bırak.

Kilitlenmesi normaldir dediğim gibi, elle doğru ayarı vermeniz gerekiyor. Test edilmemiş overclock ile BIOS güncellemesi yapmak da doğru değildir.
3.7GHz'de BIOS güncellemesi yapmıştım. 3.7GHz'de stabildi her şey. Yine 1.2 voltaj vererek 3.7GHz'e çıkmıştım ve arttırsam da azaltsam da bilgisayar kitleniyordu böylece anladım doğru voltajı tutturduğumu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı