Otomotiv teknolojisi bölümü nasıldır?

Tcyusuf

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba ben otomotiv teknolojisi okumak istiyorum. Genel olarak araçları sevdiğim için ilgim var. %50 burslu 4 üniversitede geliyor.
Topkapı Üniversitesi.
Gelişim Üniversitesi.
Aydın Üniversitesi.
Nişantaşı üniversitesinde geliyor. Bunlardan hangisinde okumak daha mantıklı? Siz abilerime sormak istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Otomotiv Teknolojisi ön lisans bir bölümdür. Ön lisans bir bölüm için vakıf üniversitelerine para vermemen gerektiğini düşünüyorum. Devlet üniversitelerine bakmanı tavsiye ederim.

Hocam İstanbul'da devlet üniversitesi kontenjanlar dolmuş durumda il dışına da ailem istemiyor sıkıştım kaldım

Hocam İstanbul'da devlet üniversitesi kontenjanlar dolmuş durumda il dışına da ailem istemiyor sıkıştım kaldım
Otomotiv teknolojisi, ilgin varsa güzel bir bölümdür. İşin pratik kısmını daha çok göreceksindir. Özellikle mezun olduğun zaman dikey geçiş ile otomotiv mühendisliği düşünebilirsin. Bu sayede hem çekirdekten yetişme bir çırak gibi mühendis olabilirsin.

Saydığın okullar hakkında bilgim yok. Sana tavsiyem her birinin internet sitesine girip okuldaki akademik kadroyu, bölümündeki müfredatı ve bölümünün öğretim görevlilerini araştırmak olur. Sonra da hepsini birbirleriyle karşılaştırırsın.

Tamamdır sağ olun hocam teşekkür ederim bende 4 yıllığa çevirmeyi düşünüyordum zaten. Araştırıp karşılaştıracağım peki karşılaştırırken öğretim görevlilerinde en çok hangi özelliğe dikkat etmem gerekiyor.

Tamamdır sağ olun hocam teşekkür ederim bende 4 yıllığa çevirmeyi düşünüyordum zaten. Araştırıp karşılaştıracağım peki karşılaştırırken öğretim görevlilerinde en çok hangi özelliğe dikkat etmem gerekiyor.
Hangi üniversiteden hangi bölümde mezun olduğu, daha önce bir araştırma grubunda bulunmuş mu, makalesi kaç tane, daha önce görev aldığı okullar ve pozisyonlarına bakabilirsin.

Hocam son durum gelişim üniversitesinde deniz ve liman işletmeciliği okuyorum konuda arkadaşın yazdığı gibi vakıflara para vermek harbiden boş bir olay tam burslu bir şekilde okuyorum. Bölüm cidden güzel bir bölüm çok hoşuma gitti. Ama üniversitede kampüs yok gerçekten çoğu özelde olduğu gibi ama derslerimizde ki akademisyenler çok bilgili insanlar ve meslekten gelme oluyorlar. Ama ön lisans bölümü seçiyorsan DGS ile geçiş yapabileceğin bölümlere bak. Dersen DGS ile uğraşamam mezuna kal bir sene çalış adamakıllı bence değer çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı