Oturma odasındaki internet nasıl salona takılır?

OnePC

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Türkiye
Oturma odasını ben alacağım. Kendime oda yapacağım. Fakat salonda internet az çekiyor. Orada IPTV, YouTube izlenirken sorun olabilir. Nasıl oturma odasındaki interneti salona aktarabiliriz? Veya Xiaomi'nin bu aparatından salona alsak televizyonun yanına taksak olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Powerline adaptörler var. Onlar sayesinde interneti kablo ile salona kadar getirin. O bahsettiğiniz Xiomi wi-fi genişletici aparatların kablo girişi olanları var. Oradan kablo ile wi-fi'yi dağıtın. En ideal senaryo bu.

Oturma odası ile salonun orta noktasına repeater alarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ya da Ethernet kablosu ve router alarak odanıza kadar çekeceğiniz bir kabloya router takarak sorunu çözebilirsiniz.

Hocam Powerline adaptörler var. Onlar sayesinde interneti kablo ile salona kadar getirin. O bahsettiğiniz Xiomi wi-fi genişletici aparatların kablo girişi olanları var. Oradan kablo ile wi-fi'yi dağıtın. En ideal senaryo bu.
Anladığım kadarıyla oturma odasındaki modeme dokunmayacağız. Oradan salona ethernet çekeceğiz. O ethernetide alacağımız adaptöre takacağız.

Oturma odası ile salonun orta noktasına repeater alarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ya da Ethernet kablosu ve router alarak odanıza kadar çekeceğiniz bir kabloya router takarak sorunu çözebilirsiniz.
Ethernet kablosunu benim odamdaki modeme. Routeride salona mı takacağız?

Ya şimdi evin girişinden benim odama kadar zaten kabloyla geliyor. Direkt bu kabloyu duvardan söktürsem çekiçle sabitlemişlerdi. Direkt o kabloyu salona taksalar. Modemi de salona takmış oluruz.

Anladığım kadarıyla oturma odasındaki modeme dokunmayacağız. Oradan salona ethernet çekeceğiz. O ethernetide alacağımız adaptöre takacağız.
Bu da bir yöntem. Eğer metrelerce kablo çekmek istemezseniz diye Powerline adaptör önerdim. Bir araştırın.Anlatması biraz zor :D Alırsanız çok fazla kablo çekme derdinden kurtarır sizi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı