"Out of Memory" hatası

elowhite0

Decapat
Merhaba arkadaşlar, 1-2 gündür sistemde sürekli donmalar takılmalar falan oluyordu ve son zamanlarda sürekli "out of Memory" hatası alıyorum. YouTube'da bile aynı sorunu veriyor. Sizce sorunun kaynağı RAM mi yoksa ekran kartı mı? Teşekkürler iyi Sosyaller.

outofmemory.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, 1-2 gündür sistemde sürekli donmalar takılmalar falan oluyordu ve son zamanlarda sürekli "out of Memory" hatası alıyorum. YouTube'da bile aynı sorunu veriyor. Sizce sorunun kaynağı RAM mi yoksa ekran kartı mı? Teşekkürler iyi Sosyaller.

Eki Görüntüle 1638982

Sistem nedir hocam?

Eki Görüntüle 1638982

Sistem nedir, olaylar ne zaman başladı? Bir şeyler indirdiniz mi bilgisayara? Task Manager'dan RAM'i kontrol ettiniz mi?

Eki Görüntüle 1638982

RAM, Kaç GB RAM'iniz var ve Windows ne kadarını kullanıyor?
Yeni bir yazılım kurdunuz mu?
Chrome'u en son ne zaman sıfırladınız ya da geçmişi önbellek ve çerezlerle beraber sildiniz?

Merhaba arkadaşlar, 1-2 gündür sistemde sürekli donmalar takılmalar falan oluyordu ve son zamanlarda sürekli "out of Memory" hatası alıyorum. YouTube'da bile aynı sorunu veriyor. Sizce sorunun kaynağı RAM mi yoksa ekran kartı mı? Teşekkürler iyi sosyaller.

Eki Görüntüle 1638982

RAM'de boş yer kalmamış mem recut ile temizlemeyi deneyiniz.

Sistem nedir hocam?

GTX 1650 Gaming X MSI
i5 10400F.
16 GB Apacer RAM 2666MHz.

Oyun oynarken falan 12000MHz üstüne çıkmıyor genelde.

Boştayken RAM 5.4 GB falan kullanıyor fakat bence sorun ekran kartında gibi mesela RDR2'yi açmaya çalıştığımda benden grafikleri kısmamı istiyor ekran kartı belleğini aşmış oluyor ve oyunu safe modda çalıştırıyor oysaki zaten çözünürlük ve ayarlar aşırı düşükte ve 400 MHz falan kullanıyor ekran kartı, sonra da oyun bir süre sonra çöküyor. Ayrıca ekran kartı hızında aşırı dalgalanmalar oluyor bir 1200 MHz kullanıyor bir 400 bir 600.

Son düzenleme:
16 GB bitmemeli, tabii RAM de sıkıntı yoksa. Ekran kartı RAM'inin de Chrome'u etkilememesi lazım.
RAM tek slot mu? Arıza yapmaya başlamış olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı